גבר מקומו במטבח

הצ’יפס המושלם

הצ'יפס המושלם

הצ’יפס המושלם

רכיבים:

2 ק”ג תפו”א אדום (רצוי זן  דזירה או ראסט למי שהצליח למצוא)

כלי גדול עם הרבה מי קרח (לפחות 5 ליטר)

למשרה:

3 ליטר מים

חצי כוס סוכר

3 כפות דבש/סירופ תירס

כף חומץ

 

שמן לטיגון עמוק

 

ההכנה:

את תפוחי האדמה מקלפים וחותכים לצ’יפסים דקים

מכניסים למי הקרח ל10 דקות

בזמן הזה מכינים את המשרה

מביאים לרתיחה את כל הרכיבים

מוציאים את הצ’יפסים ממי הקרח ומייבשים היטב בנייר סופג.

ברגע שהמשרה הגיע לרתיחה מכבים את הלהבה ומכניסים את הצ’יפסים ל10 דקות.

לאחר 10 דקות מוציאים ומייבשים שוב היטב בנייר ספוג.

מצננים היטב את הצ’יפסים (כשעה בטמפרטורת חדר או חצי שעה במקרר).

מחממים את השמן לטיגון לטמפ’ של 170 מעלות (חשוב ורצוי מאוד להשתמש פה במדחום למי שאין יכול בעזרת כף עץ רטובה להכניס לשמן ולראות אם יש בועות קטנות).

מחלקים את הצ’יפס ל4 מנות (אם יש סיר גדול לטיגון אז ניתן גם לחלק ל2 המטרה היא שבעת הכנסת הצי’פס טמפ השמן לא תרד באופן ניכר)  ובכל פעם מטגנים בדיוק 2 דקות מוציאים לנייר סופג.

ברגע שמסיימים עם כל ארבעת המנות בשלב זה ניתן להקפיא את הצ’יפס עד טיגון סופי (אני ממליץ מראש להכין כמות גדולה לחלק למספר כלים  ולשמור בהקפאה מכיוון שהתהליך ארוך ושלב הטיגון האחרון הוא פשוט ביותר).

במידה ורוצים לטגן מיד חשוב להקפיא את הצ’יפס לפחות לחצי שעה עד שהוא התקרר לחלוטין.

טיגון אחרון לפני הגשה:

מחממים את השמן הפעם ל180 מעלות (שוב חשוב ומומלץ מאוד להשתמש במדחום)

מטגנים את הצ’יפס כ7 דקות עד שהוא נהיה פריך ושחום מעט.

מוציאים מהשמן למסננת מרופדת בנייר סופג וממליחים.

מגישים עם קטשופ או כל רוטב אחר שאוהבים

 

Exit mobile version