גבר מקומו במטבח

צ’ילי קון קרנה מוגש עם נאצ’וס ביתיים

צ'ילי קון קרנה

צ’ילי קון קרנה מוגש עם נאצ’וס ביתיים

רכיבים:

700 גרם בשר טחון טרי

1 בצל קצוץ לקוביות קטנות

1 פלפל ירוק קצוץ לקוביות קטנות

6 כפות שמן זית

1 צנצנת מחית עגבניות גסה

1 פחית שימורים שעועית שחורה מסוננת ושטופה קלות במים.

3 כפות שבבי צ’ילי כתוש

1 כף כמון

1 כף פפריקה מתוקה

1 כף פפריקה מעושנת

1 כף סוכר

מלח ופלפל שחור גרוס

 

לנאצ’וס

2 טורטיות חתוכות למשולשים לפי גודל רצוי

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית כמון

2 כפות שמן זית

מלח

 

ההכנה:

בסיר מחממית 3 כפות שמן זית.

מוסיפים את הבשר ומפוררים בעזרת כף עץ עד שמתקבל תערובת פירורית של הבשר.

ממשיכים לטגן את הבשר עד שכל הנוזלים מתאדים והבשר משחים.

מעבירים לקערה.

באותו הסיר מוסיפים את הבצל והפלפל הירוק  והצ’ילי. מטגנים כ3 דקות.

מוסיפים את כל התבלינים פרט לסוכר ומטגנים דקה נוספת.

מחזירים את הבשר פנימה.

מערבבים.

מוסיפים את מחית העגבניות ומוסיפים מים כמחצית מצנצנת מחית העגבניות.

מוסיפים את הסוכר.

מביאים לרתיחה.

מנמיכים ומבשלים כ30 דקות ללא כיסוי.

לאחר 30 דקות מוסיפים את השעועית השחורה.

וממשיכים לבשל עד שהצ’ילי מסמיך וכמעט לא נשארו נוזלים.

טועמים ומתבלים לפי הצורך

 

להכנת הנאצ’וס.

מערבבים את הטורטיות עם יתר הרכיבים.

מכניסים לתנור על 200 מעלות עד השחמה. מוציאים ומצננים לפריכות.

** ניתן להכניס את משולשי הטורטייה בין רשת של תנור ליצור מאין אפקט של קיפול אבל ממש לא חובה.

 

מגישים בצלחת עמוקה ומסביב את הנאצ’וס

מתכונים נוספים

טאקו עם נתחי אנטריקוט אבוקדו וצ'ימי'צורי

צ'ורוס

רול טורטייה במילוי פרגית פלפלים ובצל

Exit mobile version