אניולוטי תרד ממולא ריקוטה פרמז’ן ותרד ברוטב אראביאטה

אניולוטי

רכיבים

לבצק הפסטה

400 גרם קמח לפסטה

3 ביצים

100 גרם תרד חלוט וסחוט היטב וטחון

כף שמן זית

כף מלח

למילוי

1 ריקוטה פרסקה

50 גרם פרמז’ן

100 גרם תרד חלוט וסחוט היטב וטחון

מלח ופלפל שחור גרוס

 לרוטב:

1 צנצנת מחית עגבניות גסה (שיהיה קצת מרקם)

1 כף צ’ילי יבש

1 כף סוכר

5 שיני שום פרוסות לטבעות דקות

3 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

רבע כוס ממי בישול הפסטה

 

ההכנה:

מתחילים עם הבצק , מכניסים את כל הרכיבים למעבד מזון ומעבדים את קבלת כדור בצק במידה ויש פירורים ניתן להוסיף עוד כפית מים.

עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר

למילוי מערבבים את כל רכיבי המילוי טועמים ומתבלים.

הרוטב :

במחבת רחבה מניחים שמן זית מוסיפים את השום והצ’ילי ומטגנים כדקה מוסיפים את מחית העגבניות הסוכר מנמיכים ומבשלים כ10 דקות על להבה נמוכה טועמים ומתבלים לפי הצורך במלח ופלפל שחור.

שומרים עד ההגשה (רגע לפני הוספת הפסטה מוסיפים את מי הבישול שמצוינים)

 

הכנת האניולוטי:

את בצק הפסטה מרדדים במכונת פסטה עד מספר 7 למי שאין מרדד דק עם מערוך חשוב מאוד לקמח כל הזמן על מנת שהפסטה לא תידבק.

ליצירת הצורה:

מזלפים לאורך כל עלה הפסטה את המילוי כאשר משאירים 1 ס”מ לפני הקצה בעזרת האצבע מורחים פס דקיק של מים בצד המילוי  ומקפלים את עלה הפסטה מעל המילוי מהדקים היטב וחותכים לאורך (לפי גודל סטנדרטי של מכונת פסטה הרוחב מספיק לשני גלילים של אניולוטי)

מהדקים את הקצוות וכרגע קיבלנו גליל שלם של פסטה ממולאת על מנת ליצור את הצורה בעזרת האצבע לוחצים כל 1 ס”ח לאורך הגליל ובכך יוצרים את הצורה.

בעזרת גלגלת חותכים את האניולוטי ומעבירים לתבנית מקומחת במעט סולת.

בשלב זה ניתן להקפיא ולשמור במקפיא.

מרתיחים סיר עם הרבה מים מביאים לרתיחה ומוסיפים מלח מכניסים את הפסטה ומבשלים כ5 דקות לאחר 4 דקות מוסיפים כרבע כוס ממי הבישול לרוטב העגבניות (הוא קושר יפה את הרוטב תודות לעמילנים שהצטברו במים).

מוציאים את הפסטה ומעבירים לרוטב העגבניות מבשלים כדקה נוספת מעבירים לקערת הגשה ומסדרים מעט כדורי בייבי מוצרלה מעל

פסטה מממולאת

מתכונים נוספים

קנלוני מוקרם ממולא ריקוטה ופרמזן ברוטב רוזה

פטריות ממולאות בגבינת עזים ברוטב שמנת

סלט רוקט עם אגוזים אגסים וגבינת גורגונזולה דולצ'ה

סלט סלק וריקוטה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *