בטטה ושום שלם צלויים בסילאן ושמן זית

בטטה צלוי

 

רכיבים

כ 3-4 בטטות קלופות וחתוכות לגודל הרצוי (כל אחד איך שאוהב כמו שאתם רואים הפעם בחרתי בחתיכות גדולות יחסית)

כ 30 שיני שום קלופים (אפשר לקנות חבילות של שיני שום קלופים רק חשוב להוריד טיפה מהעוקץ הוא קשה ולא ניתן לרכילה)

כ 6 כפות סילאן  מהול ב3 כפות מים

כ 5 כפות שמן זית

פלפל שחור גרוס בנדיבות

מלח

 

ההכנה:

את השום והבטטה מעבירים לקערת ערבוב מוסיפים את הסילאן פלפל שחור בנדיבות ומלח מערבבים היטב עד שהם עטופים היטב.

מוסיפים את שמן הזית ומערבבים שוב

מעבירים לתבנית אפייה עוטפים ברדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם ל200 מעלות כשעה (לא לפתוח את האלומינים האדים שיווצרו בתבנית מבשלים את הבטטה ואת השום.

 

לאחר שעה מורידים את האלומיניום ובעזרת מברשת מורחים את הבטטות והשום ברוטב שהצטבר בתחתית ומחזירים לתנור ל5-10 דקות במצב גריל עד שיש קרמול עדין על הבטטות והשום.

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *