בצל ממולא ברוטב סילאן רכז רימונים

בצל ממולא

 

רכיבים

3 בצלים גדולים

למילוי

3 כפות שמן זית

200 גרם בשר טחון

1 כוס אורז בסמתי (שהושרה במים כשעה נשטף וסונן)

יתרת הבצל שנשאר (החלק שלא ניתן למלא) קצוץ דק

מלח ופלפל שחור גרוס

1 כפית בהרט

חצי כוס ממי בישול הבצל

 

לרוטב:

1 כף שמן זית

רבע כוס סילאן

רבע כוס  רכז רימונים

6 משמשים מיובשים חצויים לרוחבם

מלח ופלפל שחור גרוס

כוס ממי בישול הבצל

 

ההכנה

מתחילים עם הבצלים קולפים אותי ועושים חתך עמוק עד האמצע מעבירים לסיר וממלאים במים עד כיסוי מביאים לרתיחה מנמיכים ומבשלים כ 5 דקות נוספות. מוציאים את הבצלים ומקררים (יש לשמור כוס וחצי ממי בישול הבצל).

לאחר שהבצלים התקררו מקלפים בזהירות את גלדי הבצל ושומרים למילוי, את יתרת הבצל שנותרה קוצצים לקוביות קטנות בשביל המילוי

 

הכנת המילוי

במחבת שמים את שמן הזית ומוסיפים את הבצל ומטגנים כ 3 דקות מוסיפים את הבשר בהרט פלפל ומלח ברגע שצבע הבשר הופך לאפור מוסיפים את האורז ומערבבים היטב. מוסיפים חצי כוס מי בישול הבצל מערבבים מכבים את הלהבה ומכסים ל20 דקות (המטרה להביא את האורז לחצי בישול).

הכנת הרוטב

במחבת שמים את שמן הזית ואת חתיכות המשמש מטגנים כ 2 דקות מוסיפים את יתר הרכיבים של הרוטב מביאים לרתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ 5 דקות מתבלים וטועמים.

 

ההרכבה

בכל גלד בצל מניחים מהמילוי ומגלגלים בצורה הדוקה.

מעבירים לתבנית אפייה.

מעל כל הבצלים שופכים את הרוטב מכסים ברדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות לכ40 – 50 דקות.

בשלב זה ניתן  לקרר ולשמור במקרר עד להגשה (אפילו להכין יום או יומיים מראש)

לפני ההגשה מכניסים ללא רדיד האלומיניום לתנור שחומם 200 מעלות עד שיש השחמה קלה על הבצלים.

 

 

 

*במידה ונשאר מהמילוי ניתן לעשות כדורי אורז ולאפות ביחד עם הבצלים

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *