וופל בלגי

וופל בלגי

רכיבים:

*** יש צורך במחבת של וופל בלגי או מכשיר חשמלי להכנת וופל בלגי למי שאין ישנה אפשרות להיעזר בטוסטר לחיצה אבל הצור תהיה שונה מעט.

 

לוופל

280 גרם קמח (2 כוסות)

1 כף שמרים יבשים

100 מ”ל חלב פושר / חלב שקדים

2 כפות סוכר חום

חצי כפית מלח

100 גרם חמאה רכה / מחמאה

1 ביצה L

תמצית ווניל

 

סוכר גבישי או סוכר רגיל לטבילה של הוופל (לא חובה)

 

לגלידה (אפשר כמובן קנויה גם)

2 שמנת מתוקה

1 חלב מרוכז ממותק

1 כף מחית ווניל איכותית / תמצית ווניל איכותית

 

לקצפת

1 מיכל שמנת מתוקה / פרווה

50 גרם אבקת סוכר

 

רוטב שוקולד (אפשר כמובן גם קנוי)

100 גרם שוקולד מריר 60 %

100 גרם שוקולד חלב / מי שרוצה פרווה משתמש בשוקולד מריר בלבד

1 מיכל שמנת מתוקה / פרווה

 

 

 

ההכנה :

במידה ומכינים גלידה בבית אז יום מראש או בבוקר מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה רכה.  מוסיפים את החלב המרוכז והווניל מקציפים עוד כדקה לאיחוד חומרים ומעבירים לכלי סגור להקפאה והתייצבות עד ההגשה.

 

הוופל

מערבבים את החלב השמרים והסוכר ומניחים לרבע שעה עד שהתערובת מתחילה להראות סימני תסיסה.

מעבירים את התערובת לקערת המיקסר עם וו לישה מוסיפים את הקמח ומפעילים על מהירות נמוכה כדקה לאחר דקה מוסיפים את החמאה הביצה המלח והווניל.

ממשיכים ללוש עד שכל הבצק נתפס לוו הלישה ולא נדבק לקערת המיקסר.

מעבירים לקערה מכסים ומתפיחים עד הכפלת נפח (משהו כמו שעה).

לאחר שעה מוציאים את האוויר ומחלקים ל10 כדורים שווים בגודלם.

מכסים את הכדורים למנוחה של רבע שעה ובזמן הזה מכינים את הקצפת ורוטב השוקולד.

הקצפת ,רצוי לקרר היטב את הקערה והקציף. במיקסר עם מקציף מקציפים את השמנת עם אבקת הסוכר עד קבלת קצפת יציבה ונוקשה שימו לב לא להקציף יתר על המידה שלא תתקבל חמאה.

לרוטב השוקולד , קוצצים את השוקולד ומעבירים לקערה עמידה בחום מרתיחים את השמנת וברגע שהיא מגיעה לרתיחה שופכים על השוקולד ממתינים כ2 דקות ולאחר מכן מערבבים עד שמתקבל רוטב אחיד.

 

הכנת הוופל

שלב זה אינו חובה על מוסיף שכבת כרמל דקיקה על הוופל, כל כדור בצק טובלים במעט סוכר משני הצדדים.

 למי שיש מכשיר לוופל בלגי לוקח כדור כדור ומכין בעזרתו את הוופל. לי יש מחבת ייעודית לוופל בלגי וההכנה היא באותו האופן רק על הגז. חשוב להיזהר שהוופל לא יישרף יש להישאר קרובים למחבת בזמן ההכנה זה לוקח משהו כמו 2 דקות צד בלהבת טורבו אבל כל אחד והכיריים שלו.

ההגשה:

בצלחת הגשה יפה מסדרים את הוופלים מעל שמים כדור גלידה זילוף של קצפת ומעל הכול שופכים מרוטב השוקולד.

 

כמובן שאפשר להוסיף פירות או רוטב מייפל או סוכריות קליק כל אחד ומה שהוא אוהב.

 

 

מתכונים נוספים

קנלוני מוקרם ממולא ריקוטה ופרמזן ברוטב רוזה

פטריות ממולאות בגבינת עזים ברוטב שמנת

סלט רוקט עם אגוזים אגסים וגבינת גורגונזולה דולצ'ה

סלט סלק וריקוטה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *