חזה ברווז צרוב עם פירה תפוא ברוטב דובדבנים

חזה ברווז

רכיבים

4 חזה ברווז (כ250 גרם ליחידה)

מלח ופלפל שחור גרוס

לפירה תפו”א

2 קילו תפו”א

3 כפות שומן ברווז מומס (מהצריבה של חזות הברווז)

כחצי כוס ציר עוף/ברווז

מלח  ופלפל שחור גרוס

קורט אגוז מוסקט

לרוטב

ככוס ציר עוף/ברווז

2 כפות גדושות ריבת דובדבנים איכותית

מלח ופלפל שחור גרוס

1 כף קורנפלור מעולה ברבע כוס מים

 

ההכנה:

את תפו”א מקלפים ומעבירים לסיר עם הרבה מים. מוסיפים 2 כפות מלח ומבשלים עד ריכוך מוחלט של תפו”א.

לאחר שתפו”א מוכנים מסננים את המים ומחזירים ללהבה לייבוש (מבשלים על להבה נמוכה תוך ערבוב עד שלא יוצאים יותר אדים מן הסיר). שומרים מכוסה.

מחממים מחבת יבשה. קורצים את עור הברווז בעזרת סכין אך בזהירות לא עד בשר הברווז.

ממליחים ומפלפלים היטב את חזות הברווז. וצורבים כ 5דקות על צד העור עד שהוא פריך ושחום ועוד 3 דקות על הצד השני.

מעבירים לתנור ל7 דקות ב180 מעלות.

בזמן שחזות הברווז בתנור מועכים את הפירה עם ממעך ואם רוצים מרקם חלק לחלוטין מעבירים את הפירה דרך מסננת.

מחזירים לסיר מוסיפים את שומן הברווז וחצי כוס מציר העוף/ברווז.

מערבבים היטב וטועמים, מתבלים במלח פלפל וממש מעט אגוז מוסקט.

מכינים את הרוטב:

מביאים לרתיחה את ציר העוף/ברווז עם הריבה. מתבלים מוסיפים את תערובת הקורנפלור לרוטב רצוי לא הכל אלא לראות את רמת הסמיכות ולהוסיף בהתאם.

מוציאים את חזות הברווז מהתנור ומניחים למנוחה כ5 דקות על קרש (אם תחתכו לפני כל הנוזלים ייצאו מחזות הברווז).

את הפירה שמים על כלי הגשה.

פורסים בצורה אלכסונית את חזות הברווז ומניחים לצד הפירה ומעל חזות הברווז את הרוטב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *