כבד קצוץ

כבד קצוץ

רכיבים

500 גרם כבד עוף נקי

4 בצלים בינוניים חצויים ופרוסים לרצועות דקות

6 כפות שומן אווז

6 ביצים קשות  (אחת להגשה)

מלח ופלפל שחור גרוס

 

ההכנה :

במחבת ממיסים 2 כפות שומן אווז

מתבלים את הכבדים במלח ופלפל ומכניסים לשמן החם.

מטגנים את הכבדים מספר דקות עד שהם עשויים לדרגת מידיום וול.

*** מי שמטעמי כשרות צולה מראש את הכבדים בתנור אז לאחר הצלייה מכניס את הכבדים למחבת רק לצריבה קצרה מאוד.

 

מעבירים לקערה.

באותה המחבת מוסיפים את 4 כפות שומן האווז שנותרו ומקרמלים את הבצלים על להבה בינונית גבוהה עד שכל הבצל מקבל גוון חום ומקורמל מתבלים במלח ובפלפל.

 

משאירים כ 2 כפות מהבצל בצד להגשה.

מעבירים את הכבדים הבצל המטוגן והביצים הקשות לקרש חיתוך ובעזרת סכין גדולה וחדה קוצצים את כל הרכיבים יחד עד לקבל תערובת אחידה וגסה.

** ניתן לטחון  במטחנת בשר אבל לדעתי המרקם של הכבד הקצוץ יותר טוב כאשר הוא נקצץ בסכין.

 

מעבירים לקערת הגשה ומקשטים עם ביצה אחת והבצל המטוגן .

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *