לזניית מצות עם בשר וחצילים

לזניה מצות

רכיבים

חבילת מצות קטנה (הכוונה לחבילה אחת בצלופן) כאשר מרטיבים מעט את המצות ומייבשים במגבת

1.5 ק”ג בשר טחון

1 בצל קצוץ לקוביות

1 גזר קצוץ לקוביות קטנות

1 גבעול סלרי לקוביות קטנות

4 שיני שום קצוצות דק

1 צנצנת מחית עגבניות פאסאטה

1 כף סוכר

5 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

 

לחצילים

כ 5 חצילים בינוניים קלים יחסית לגודלם חתוכים לאורכם ל3 ולפרוסות בעובי 1 ס”מ לערך

4 פכות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

 

לבשמל פרווה

2 יח’ שמנת (על בסיס אורז) של אלפרו

1 כוס מחית עגבניות

2 כפות קמח מצות לעוגה

2 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

 

ההכנה:

מתחילים עם החצילים בקערה גדולה מניחים את פרוסות החצילים מוסיפים שמן מלח ופלפל שחור גרוס. מערבבים היטב ומסדרים בתבנית מרופדת נייר אפייה (זה יוצא בערך 2 תבניות).

מכניסים לתנור במצב גריל 200 מעלות עד השחמה יפה (אני הכנסתי את 2 התבניות יחד כאשר אחת בתחתית ואחת למעלה כאשר התבנית העליונה החצילים היו שחומים החלפתי בין התבניות וככה שני הצדדים היו מושחמים)

מוציאים ומצננים.

לראגו הבשר:

בסיר גדול מוסיפים שמן זית ומוסיפים את הירקות מלח ופלפל שחור גרוס

מאדים כ 5 דקות על להבה גבוהה את תחילת ריכוך.  מוסיפים את השום לעוד דקה ומיד מוסיפים את הבשר. בעזרת כף עץ מפוררים את הבשר את שהוא נהיה פירורי ומשנה את צבעו לאפרפר.

מוסיפים את מחית העגבניות והסוכר מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 40 דקות.

טועמים מתבלים במלח ופלפל לפי הצורך.

הבשמל:

בקלחת קטנה מוסיפים שמן זית מוסיפים את קמח המצות ומטגנים כ דקה שתיים מוסיפים את שמנת האורז בשלבים ותוך כדי טורפים כל הזמן עד קבלת נוזל אחיד שמתחיל להיות סמיך. ברגע שמסיימים להוסיף את כל שמנת האורז מנמיכים את הלהבה מוסיפים את מחית העגבניות ומבשלים עוד 10 דקות המטרה כאן היא להיפטר מטעם הלוואי של קמח לא מבושל. חשוב לטרוף כל הזמן על מנת שלא יישרף מכבים טועמים ומתבלים.

מוסיפים את הבשמל לתערובת הבשר מערבבים היטב.

ההרכבה

בתבנית אלומיניום בינונית (אני השתמשתי בכזו קשיחה מכיוון שהלזניה כבדה) מניחים כמצקת או קצת יותר מתערובת הבשר מעל שכבת מצות מעל עוד מצקת מרוטב הבשר ולאחר מכן שכבת חצילים וחוזר חלילה ככה 3 שכבות כאשר השכבה האחרונה תהיה שכבה של מצות ומעליה תערובת הבשר.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות ל40 דקות.

מוציאים מהתנור מצננים (אפשר גם להכין יום מראש ולשמור במקרר)

לאחר שהלזניה הצטננה פורסים אותה למנות בגודל הרצוי ולפני ההגשה מחממים.

 

** טיפ קטן מניסיון לוקח זמן לחמם אות הלזניה אם היא נשמרה במקרר רק קחו זאת בחשבון בעת החימום לי לקח משהו כמו 30 40 דקות בחום של 150 (רצוי עטוף אלומיניום שלא תישרף)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *