מרק עגבניות על בסיס ציר לוקוס מוגש עם כופתאות לוקוס

מרק דגים

רכיבים

לציר

1 בצל

1 גזר

קליפות מ6 עגבניות קלופות גדולות (העגבניות משמשות למרק)

1 אידרה מדג לוקוס + הראש

2 עלי דפנה

1 שורש פטרוזיליה

3 שיני שום.

למרק:

6 עגבניות קלופות וקצוצות

1 כוס מחית עגבניות מצנצנת (ממליץ בחום על PASSATA של MUTTI)

2 בצלים קצוצים גס

6 שיני שום קלופות

5 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

סוכר (לאיזון החמיצות לא בטוח שחייבים)

1 תבליה של בזיליקום קצוץ קפוא (או בזיליקום טרי)

50 גרם חמאה (לא חובה למי שרוצה פרווה מיועד להסמכה של המרק לקראת ההגשה)

לכופתאות:

בשר מבושל מראש הלוקוס (לאחר הכנת הציר מוציאים את הבשר מראש הלוקוס)

1 ביצה

5 גבעולי פטרוזיליה

2 כפות סולת

1 כף קמח תופח

1 כף שמן זית

מלח ופלפל שחור

 

להגשה זילוף שמן זית.

 

ההכנה:

מתחילים בהכנת הציר מכניסים את כל רכיבי הציר לסיר ממלאים בהרבה מים (3-4 ליטר) מביאים לרתיחה מורידים את הקצף שנותר מנמיכים ומבשלים עוד 40 דקות.

לאחר שהציר מוכן מוציאים בזהירות את הראש של הלוקוס ומוציאים ממנו את הבשר (זה החלק הכי טעים של הדג זה קצת עבודה אבל שווה את המאמץ בזהירות עם הקוצים) שמים בצד עבור הכופתאות.

להכנת המרק.

בזמן שהציר מתבשל מתחילים להכין את המרק

את שמן הזית שמים בסיר מוסיפים את הבצל והשום ומאדים עד ריכוך והשחמה קלה כ 10 -15 דקות.

מוסיפים את העגבניות ומביאים לרתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ 10 דקות. במידה והציר מוכן מוסיפים את הציר למרק ואת מחית העגבניות. מביאים לרתיחה מנמיכים ומבשלים עוד כ40 דקות עד שהמרק מוכן. לאחר 40 מכבים מוסיפים את הבזיליקום מערבבים עד שנמס או אם מוסיפים טרי אז אין צורך.

טועמים מוסיפים סוכר במידת הצורך לאזן חמיצות פלפל שחור ומלח.

 

בזמן שהמרק מתבשל מכינים את כופתאות הלוקוס

מוסיפים לבשר הראש את הביצה הפטרוזיליה סולת קמח שמן זית מלח ופלפל וטוחנים למחית חלקה בעזרת בלנדר מוט. התערובת שתתקבל צריכה להיות רכה אך לא נוזלית במידה והיא נוזלית מדי יש להוסיף עוד מעט סולת.

 

מוסיפים לסיר מים ומביאים לרתיחה ברגע שמגיע לרתיחה מתחילים להכניס את הכופתאות אפשר בעזרת 2 כפיות או בעזרת שק זילוף לפי הגודל הרצוי.

מבשלים כ20 דקות מוציאים למסננת ומשמנים קלות על מנת שלא יידבקו שומרים בקערה עד ההגשה.

לפני ההגשה מביאים את המרק לרתיחה סוגרים ומי שרוצה מוסיף את החמאה ובעזרת מטרפה טורף עד שהחמאה נטמעת במרק.

מוזגים מהמרק לקערת הגשה מניחים במרכז 3 כופתאות ומזלפים זילוף של שמן זית.  

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *