סברינה תאנים ופטל

סברינה

רכיבים:

לעוגה
350
גרם קמח שמרים
150
גרם חמאה רכה
4
ביצים
כוס חלב
3
כפות סוכר
חצי כפית מלח
לקרם
2
שמנת מתוקה
1
גבינת שמנת 
1
שמנת חמוצה של פעם
כף פודינג ווניל
70
גרם אבקת סוכר
תמצית ווניל אמיתית
גרידה מלימון אחד
לסירופ
כוס וחצי סוכר
כוס מים
מיץ מלימון אחד
לקישוט 
תאנים ופטל טרי
תבנית קפיצית 26

הכנה
מחממים תנור מראש ל170 מעלות
במיקסר עם וו לישה מכניסים את הקמח הסוכר והחלב ומפעילים על עוצמה נמוכה לדקה מוסיפים את יתר המרכיבים וממשיכים ללוש עד קבלת תערובת אחידה כ5 עד 7 דקות הבצק צריך להיות רך ודביק מאוד
משמנים בחמאה את התבנית ומעבירים את הבצק לתבנית מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ45 דקות
לאחר התפיחה מכניסים לתנור בחלק התחתון שלו ל40 דקות .
בזמן האפייה מכינים את הקרם והסירופ
להכנת הקרם מקציפים את כל חומרי הקרם לקרם אחיד ומעבירים למקרר עד השימוש
הסירופ
את כל החומרים שמים בקלחת ומביאים לרתיחה מנמיכים ומבשלים על להסה נמוכה עוד 10 דקות מכבים ומצננים.

ברגע שהעוגה מוכנה מוציאים מהתנור ומיד שופכים מחצית מהסירופ נותנים לו להיספג בעוגה ואז מוסיפים את יתר הסירופ.

מקררים את העוגה לפחות כשעתיים ואפשר להעביר למקרר לזירוז תהליכים.

הרכבה
משחררים את התבנית וחוצים את העוגה לחצי. בעדינות ובזהירות שלא תתפרק מורידים את החצי העליון של העוגה ועל החצי התחתון מורחים שכבה של הקרם ומפזרים פטל ותאנים מניחים מעל את החצי העליון של העוגה ומעליו מזלפים את שארית הקרם.
מקשטחם עם פטל ותאני טריות

 

 

מתכונים נוספים

בורקס פילו חצילים קשקבל וטבורג

בורקס עלים עם פטה וטבורג

בוריק תורכי

פרעצלס ביתיים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *