סטייק פורטרהאוס

porterhouse

סטייק פורטרהאוס

 

רכיבים:

נתח פורטרהאוס קרוב לקילו

מלח ופלפל שחור גרוס

מעט שומן בקר/שמן זית

 

ההכנה:

על מנת שסטייק כזה יצליח חשוב מאוד לבחור בשר טרי ואיכותי.

השלב הבא הוא ולהוציא אותו מהמקרר כשעתיים לפני תחילת צלייה על מנת שיגיע לטמפרטורת החדש וברגע שיעלה על מחבת הצלייה הוא לא יוריד את חום המחבת בצורה קיצונית.

מחממים מחבת גריל פסים על הלבה הגבוהה ביותר שיש בבית כ 5 דקות עד שהמחבת מעשנת.

מייבשים את הנתח היטב בעזרת מגבת נייר ממליחים ומפלפלים היטב רק מצד הצלייה הראשון.

מניחים את הנתח (לא לשכוח על צד התבלינים) וצורבים כ 3 דקות המאונך ואח”כ 3 דקות במאוזן (על מנת ליצור את אפקט הפסים).

רגע לפני שהופכים מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.

הופכים את הנתח ושוב 3 דקות במאונך ו3 דקות במאוזן.

מורידים מהצלייה ומניחים לנתח להירגע כ5 דקות על רשת צינון.

פורסים ונהנים

2 thoughts on “סטייק פורטרהאוס

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *