פאי ליים (key lime pie)

פאי לימון

רכיבים:

לבצק הפריך

200 גרם קמח

50 גרם שקדים טחונים

50 גרם אבקת סוכר

קורט מלח

150 גרם חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות

2 חלמונים L

 

למלית

4 חלמונים

פחית חלב מרוכז ממותק

חצי כוס מיץ ליים

כף גרידת ליים

 

לקצפת ליים

מיכל שמנת מתוקה

2 כפות אינסטנט פודינג בטעם שוקולד לבן

כף גרידת ליים

 

ההכנה

במיקסר מכניסים את כל רכיבי הבצק למעט החלמונים מפעילים את המיקסר עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את החלמונים ומפעילים עד שמתחיל להתקבל במיקסר בצק וישר עוצרים את המיקסר התהליך לא צריך לקחת יותר מחצי דקה לכל היותר.

מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות יוצרים כדור בצק ומשטחים אותו. עוטפים בניילון נצמק ומכניסים למקרר ל40 דקות לפחות ורצוי למעל שעה.

 

לאחר הצינון מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה מקומחים קלות מעבירים לתבנית פאי ששומנה קלות בחמאה.

מהדקים היטב מסביב במידה והבצק נקרע ניתן להדביק את שאריות הבצק שנותרו בעזרת סכין מורידים את יתרת הבצק מהשוליים. ומכניסים למקרר לחצי שעה.

בזמן הזה מחמים תנור ל180 מעלות.

מוציאים את הפאי מהמקרר בעזרת מזלג מחוררים אותו קלות.

על הבצק מניחים רדיד אלומיניום ושופכים פנימה חומוס או שעועית או משקולות למי שיש

מכניסים לתנור לאפייה עיוורת של 12 דקות.

לאחר 12 דקות מוציאים מהתנור ומצננים. בזהירות מורידים את רדיד האלומיניום עם הקטניות.

מכינים את המלית.

בקערה טורפים את כל חומרי המלית.

מעבירים את המלית לקלתית האפויה ומכניסים לתנור לאפייה נוספת של בערך 25 דקות.

הפאי מוכן כאשר מרכז הפאי רוטט קלות.

מוציאים ומצננים היטב.

להכנת קצפת הליים מקציפים במיקסר את כל הרכיבים עד לקבלת בצפת יציבה.

לאחר שהפאי התקרר מזלפים את הקצפת ושומרים בקירור עד ההגשה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *