פלאפל

רכיבים:

1 ק”ג חומוס הדס או בולגרי (לאחר השרייה של לפחות 24 שעות במים + כפית סודה לשתייה, יש   להחליף את המצים לפחות פעם אחת)

2 בצלים קלופים וקצוצים גס

3 פרוסות לחם מושרות במים וסחוטות

2 צרור כוסברה

1 צרור פטרוזיליה

6 שיני שום

4 כפות כמון

1 כפית כוסברה טחונה

מלח

2 כפיות אבקת סודה לשתייה

 

הכנה:

 טוחנים את את כל המרכיבים במטחנת בשר מוסיפים את התלבלינים ולשים לתערובת אחידה

טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם הטעם

חשוב לטגן כדור אחד לניסיון לראות שהוא איננו מתפרק והטעם מתאים לחיך

במידה ומתפרק ניתן להוסיף כף קמח

יש לטגן בשמן עמוק בטמפ של 180 מעלות עד שמושחם יפה מבחוץ

חשוב מאוד לא לגעת בפלאפל במהלך הטיגון על מנת שלא יתפרק

 

שילובים

1 לקבלת פלאפל חריף יש להוסיף 2 3 פלפלים חריפים לטחינה

2.לקבלת פלאפל אדום מעושן מורידים צרור אחד של כוסברה צרור אחד של פטרוזיליה ומוסיפים 2 כפות פפריקה מעושנת

3.לקבל פלאפל צהוב מוסיפים כף כורכום

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *