קישואים עגולים ממולאים בקארי מסמאן תאילנדי

רכיבים:

8 קישואים עגולים (לא גדולים מדי חשוב שיהיו בגודל אחיד)

למילוי:

300 גרם פרגית טחונה

1 כפית שמן בוטנים (אפשר גם סויה/קנולה)

1 שן שום

2 בצלי שאלוט

1 פלפל צ’ילי

1 כף רוטב דגים

1 כף רוטב צ’ילי מתוק

3 כפות כוסברה קצוצה

3 כפות פירורי לחם

מלח (בעדינות רוטב הדגים מלוח)

 

לרוטב:

2 כפות שמן בוטנים (אפשר גם סויה/קנולה)

2 שיני שום

2 בצלי שאלוט

את הליבה של הקישואים למילוי

4 עלי כאפיר ליים מיובש (להשיג בחנויות אסיאתיות) לא חובה

1 ס”מ שורש גלנגאל מיובש (להשיג בחנויות אסיאתיות) לא חובה

1 פחית קרם קוקוס

1 כפית מחית קארי מסמאן (או קארי אדום)

1 כף רוטב דגים

1 כף סוכר דקלים קצוץ או כף סוכר חום

להגשה צרור כוסברה וטבעות פלפל צי’לי טרי

 

ההכנה:

מסירים את החלק העליון של הקישואים ושומרים אותו כמכסה להגשה.

מרוקנים בעזרת כפית או כף פריזיאן את הקישואים ושומרים את הליבה.

למילוי :

מערבבים את כל רכיבי המילוי לתערובת אחידה עוטפים בניילון ושומרים במקרר עד השימוש.

הרוטב:

במחבת שמים את 2 כפות שמן הבוטנים מוסיפים את השאלוט ליבת הקישואים השום עלי הכאפיר הגלנגל ואת כפית משחת הקארי (אפשר לשים יותר רק לקחת בחשבון שהטעם יהיה חזק יותר אני במקרה הזה מחפש טעם עדין של קארי  לא חזק מדי מטגנים כדקה שתיים עד שעולה ניחוח חזק מהמחבת מוסיפים את קרם הקוקוס מביאים לרתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 5-10 עד שהרוטב מצטמצם קצת מוסיפים את רוטב הדגים והסוכר. ומבשלים עוד 2 דקות מכבים. טועמים את הרוטב ומתקנים טעם לפי הצורך.

 

המילוי:

בכל קישוא ממלאים מתערובת המילוי ומעבירים לתבנית אלומיניום מעל כל קישוא שופכים ככף מהרוטב ומכסים במכסה הקישוא ששמרנו מקודם.

שופכים מעל את הרוטב עוטפים ברדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות ל50 דקות.

בשלב זה ניתן לקרר ולשמור במקרר (יום יומיים מראש)

לפני ההגשה מורידים את רדיד האלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות להשחמה קלה וחימום.

מגישים עם טבעות הצ’ילי הטרי וצרור הכוסברה הטרייה.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *