קרפצ’יו דג ים עם סלט עגבניות חריף

 

הרעיון בעצם הוא דג נא בשני מרקמים אחד של קרפצ’יו והשני כקוביות בסלט חריף.

רכיבים:

לקרפצ’יו:

200 גרם פילה דג ים טרי פרוס לפרוסות דקות ביותר (מוסר ים, פלמידה לבנה ,לוקוס, פארידה)

מלח גס פלפל שחור גרוס

זילוף שמן זית ומיץ לימון טרי מחצי לימון

לסלט:

200 גרם פילה דג ים חתוך לקוביות

2 עגבניות חתוכות לקוביות

1 פלפל ירוק חריף חתוך לקוביות קטנות

1 בצל סגול חתוך לקוביות קטנות

5 – 7 גבעולי כוסברה קצוצה דק דק

4 כפות שמן זית

מיץ מלימון אחד

מלח ופלפל שחור

 

10 גבעולי עירית קצוצה לקישוט

 

ההכנה:

מסדרים את פרוסות הדג על צלחת הגשה סוחטים לימון על הדג הנא ומתבלים במלח גס ופלפל שחור גרוס, מזלפים שמן זית בנדיבות. מניחים לדג “להתבשל” מהלימון ובינתיים מכינים את הסלט.

מערבבים את כל המרכיבים פרט לשמן הזית , הרעיון הוא שהלימון יעטוף את הדג ו”יבשל אותו”, לאחר שכל הסלט מעורבב היטב מוסיפים את שמן הזית ומערבבים שוב, מניחים לסלט לעמוד כ 5 דקות ולאחר מכן טועמים מתקנים טעם לפי צורך.

להגשה:

מעל הקרפצ’יו של הדג מסדרים את הסלט בצורה עגולה אפשר להיעזר ברינג עגול.

מפזרים מעל עירית קצוצה

 

 

** מומלץ בחום להגיש עם צנימים פריכים 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *