רוזלך

רכיבים:

500 גרם קמח לחם

280 מ”ל מים

1 כף מחוקה שמרים

50 מ”ל שמן זית (זה לא טעות)

קורט מלח

 

למילוי:

8 כפות קקאו איכותי

16 כפות סוכר

100 גרם חמאה מומסת

 

להגשה:

הרבה אבקת סוכר

 

ההכנה:

הבצק

לקערת מיקסר מכניסים את הקמח המים והשמרים ומפעילים עם וו לישה על מהירות נמוכה

לאחר 3 דקות לישה מוסיפים בזילוף איטי את שמן הזית ולאחר מכן את המלח

ממשיכים ללוש על עוצמה מעט יותר גבוהה עוד כ5 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש.

 

יוצרים כדור מהבצק משמנים אותו קלות ומעבירים לקערה עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח (כ45 – 60 דקות תלוי מאוד בטמפ’)

לאחר התפיחה הראשונה מוציאים מהקערה למשטח עבודה מקומח קלות מאוד. מוציאים את האוויר מחלקים ל4 כדורים שווים בגודלם מקמחים אותם קלות ומתיחים עוד כ30 דקות כאשר הכדורים מונחים בתבנית עטופה בניילון נצמד.

 

מחממים תנור לחום גבוהה של 230 מעלות

לוקחים את אחד הכדורים ומעבירים למשטח עבודה מקומח היטב

מרדדים לעלה דק עד כמה שאפשר כמובן לא דק מדי שלא יקרע.

בעזרת מברשת מורחים על כל העלה חמאה מומסת ומפזרים מעל כ2 כפות קקאו ו4 כפות סוכר

בעזרת כף או מברשת מפזרים בצורה אחידה על כל הבצק כך שמתקבל שכבה דקה של חמאה קקאו וסוכר.

מגלגלים לרולדה את הקצוות חותכים על מנת שיהיה גודל אחיד לכל הרוזלך וחותכים לעובי של 2-3 ס”מ בערך.

מעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה (במידה ונשאר קצת קמח על הרוזלך רצוי להסיר אותו בעזרת מברשת יבשה)

ככה עושים עם כל 4 הכדורים כאשר לכל כדור שמים 2 כפות קקאו ו4 כפות סוכר.

 

מכניסים לתנור לאפייה קצרה של בערך9 10 דקות עד שהרוזלך מתחילים להשחים קלות.

מוציאים מהתנור מצננים כ5 דקות מפזרים הרבה אבקת סוכר ומגישים חם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *