שווארמה במחבת עם טאקו פריך וסלט בצל

שווארמה במחבת עם טאקו פריך וסלט בצל

רכיבים

לשווארמה

500 גרם פרגית חתוכה לרצועות דקות

50 גרם שומן כבש חתוך לקוביות קטנות

1 בצל חתוך לרצועות

1 כף כמון

1 כפית כורכום

1 כף פפריקה אדומה מתוקה

קמצוץ הל טחון ממש טיפה

חצי כפית פלפל לבן טחון

מלח לפי הטעם (קחו בחשבון הפרגיות במידה ומוכשרות הן מומלחות)

לטאקו פריך

5 יח’ טורטייה

שמן זית

מעט מאוד מתערובת התבלינים של השווארמה

סלט בצל בסומק

3 בצלים פרוסים לטבעות דקות ביותר (מומלץ להשתמש במנדולינה)

מיץ מ2 לימונים

1 כף סומק טרי (חשוב שיהיה טרי תקנו בחנות תבלינים שאתם סומכים עליה)

3 כפות שמן זית

מלח לפי הטעם.

להגשה

צרור כוסברה קטן

זילוף שמן זית

הכנה:

סלט בצל וסומק:

מערבבים את כל המרכיבים ביחד ומניחים לבצל להיכבש מהלימון והמלח לפחות חצי שעה אפשר גם להכין מראש ולשמור במקרר.

*** חשוב לפני ההגשה לטעום הטעמים משתנים

השווארמה:

את כל התבלינים מעבירים לקערה קטנה ומערבבים ליצירת תערובת תבלינים (לגבי המלח אני ממליץ לשים קצת ומקסימום להוסיף שלא יהיה מלוח מדי).

במחבת שמים את קוביות שומן הכבש ומניחים על להבה גבוה השומן יימס וייחרך ברגע שהשומן פריך ויש כמות יפה של שומן מומס מוסיפים את הבצל את לריכוך שלו מוסיפים את התבלינים ואת רצועות הפרגית ומקפיצים עד שהפרגית שחומה יפה ופריכה משהו כמו 7 דקות על להבה גבוהה מכבים ומניחים בצד.

הטאקו:

מחממים תנור ל 160 מעלות.

מורחים את הטורטיות בשמן זית משני הצדדים ומפזרים ממש קצת מתערובת התבלינים של השווארמה

את הטורטיות מניחים על רשת צלייה כאשר הן מונחות בין שתי שלבים של הרשת קח שנוצר מעין רווח שבו נשים את השווארמה (ראו תמונה).

לאחר 10 דקות אפייה מוציאים מהתנור ומניחים לקירור.

ההרכבה מניחים את הטאקו הפריך בצלחת הגשה יפה ומניחים בפנים את השוארמה ליד מסדרים יפה את הסלט של הבצל מניחים צרור כוסברה לקישוט ומזלפים שמן זית מסביב

מתכונים נוספים

שיפודי לבבות ברווז

סטייק פרגית צ’ימיצ’ורי

כנפיים פריכות ברוטב צ'ילי וסויה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *