שקשוקה חריפה אש

רכיבים:

12 עגבניות קלופות (אפשר עם קולפן עגבניות אפשר עם חריצה וחליטה במים איך שנוח)

15 שיני שום חצויות

5 פלפלים חריפים ירוקים

חצי כוס שמן

3 כפות פפריקה מתוקה

1 כפית סוכר

מלח ופלפל לפי הטעם

10-12 ביצים

 

ההכנה:

את העגבניות הקלופות חותכים לקוביות גסות

בסיר רחב ושטוח (סוטז’) שמים את השמן ומניחים על להבה גבוהה לחימום. מוסיפים את השום הפלפל החריף ומטגנים על להבה גבוה כדקה שתיים עד שריח עז של שום יוצא מהסיר מוסיפים את הפפריקה המתוקה ומטגנים עוד כחצי דקה לפתיחת טעמים (בזהירות שהשום והפפריקה לא יישרפו).

מוסיפים את העגבניות ובערך כף מחוקה של מלח מערבבים היטב מכסים ומעבירים ללהבה נמוכה.

מבשלים כ40-50 דקות עד שהעגבניות נמסות ומתקבל רוטב סמיך ועשיר חשוב מדי פעם לערבב על מנת שהתחתית לא תישרף טועמים ומוסיפים סוכר (זה בערך כפית תלוי בחומציות העגבניות)

מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומבשלים על להבה נמוכה.

מי שאוהב חלמון נוזלי מכסה את הסיר לכ5 דקות ולאחר מכן מרים את הכיסוי מי שאוהב חלמון יציב משאר לבישול עם מכסה עד שהחלבון נקרש והחלמון עדיין נוזלי.

מגישים עם טחינה ביתית טובה וכמובן איך לא עם לחם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *