שקשוקה ירוקה בלקנית

רכיבים:

1 כרישה קצוצה

2 בצלים ספרדיים (או 2 בצלים רגילים ו2 בצלים ירוקים) קצוצים גס

1 חבילת מנגולד קצוץ כאשר החלק הלבן בנפרד והחלק הירוק בנפרד

1 חבילת תרד תורכי שטוף ומנוקה קצוץ גס

5 שיני שום קצוצות גס

1 מיכל שמנת מתוקה

כרבע כוס שמן זית

10-12 ביצים

100 גרם גבינת פטה.

מלח ופלפל שחור

 

ההכנה:

בסיר רחב ושטוח (סוטז’) מוסיפים את שמן הזית ומחממים היטב על להבה גבוהה מוסיפים את הכרישה הבצלים והחלק הלבן של המנגולד והשום מוסיפים כפית מלח ומטגנים עד ריכוך מוסיפים את התרד והחלק הירוק של המנגולד ומאדים עוד כ5 דקות עד ריכוך במידה והצטברו הרבה נוזלים מאדים על להבה גבוהה עוד 5 דקות עד לצמצום חצי מנוזלי הבישול.

מוסיפים את השמנת ומבשלים עוד כ 5 דקות לצמצום והסמכה של הרוטב.

מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומבשלים על להבה נמוכה

מי שאוהב חלמון נוזלי מכסה את הסיר לכ5 דקות ולאחר מכן מרים את הכיסוי מי שאוהב חלמון יציב משאר לבישול עם מכסה עד שהחלבון נקרש והחלמון עדיין נוזלי.

לאחר שהביצים התבשלו מכסים את הלהבה ומגרדים מעל את גבינת הפטה.

אוכלים יחד עם סלט יווני ולחם שחור

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *