GMB-BURGER

GMB-BURGER

רכיבים להמבורגר:

1 ק”ג אונטריב טרי

600 גרם קשתית/שפונדרה טרי

מלח גס ופלפל שחור גרוס

תוספות:

ביצת עין (כאשר החלמון עדיין נוזלי)

גוואקאמולי.

פרוסות בצל

פרוסות עגבניות

פרוסות מלפפון חמוץ

חסה אייסברג

לחמניות המבורגר (למתכון ביתי לחץ/י כאן)

לטיגון ההמבורגרים:

שומן בקר.

 

**** הטיפ הכי חשוב שיש לי לתת בכל מה שקשור להכנת המבורגר הוא שצריך להתייחס אליו כמו שמתייחסים לנתח סטייק טוב.

את התערובת עצמה לא מתבלים לפני צלייה מתבלים היטב במלח ופלפל שחור גרוס וזהו הכי חשוב נתחי בשר איכותיים ומידת שומן נכונה. תתנו לבשר לדבר בעד עצמו.

ההכנה:

במידה ויש מטחנת בשר בבית הכי טוב במידה ולא טוחנים אצל הקצב פעם אחת והכי חשוב לא ללוש את התערובת כמה שפחות לישה נותן תוצאה טובה יותר.

במידה וטוחנים בבית.

חותכים את הנתחים לקוביות קטנות וטוחנים במטחנת הבשר.

לאחר הטחינה מערבבים בעדינות את התערובת (חשוב לא ללוש אותה אלא לערבב)

מכינים כ8 קציצות (כ200 גרם כ”א) אני משתמש בתבנית ייעודית להמבורגר ושוב גם כאן לא דוחסים יותר מדי אלא יוצרים את הקציצה.

אני הכנתי מראש כ8 ריבועים מנייר סנדוויץ כגודל ההמבורגר.

מעבירים כל המבורגר על נייר מעבירים לכלי סגור או תבנית עטופה ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות אפשר גם כמה שעות.

הכנת הגואקאמולי:

לגוואקאמולי:

2 אבוקדו גדולים ובשלים

1 עגבנייה קלופה קצוצה לקוביות ללא גרעינים

חצי בצל סגול קצוץ לקוביות קטנות

2 כפות כוסברה קצוצה

1 כף שמן זית

מיץ מלימון אחד

מלח ופלפל שחור גרוס

ההכנה:

מרוקנים את תכולת האבוקדו לקערה ומועכים את האבוקדו למרקם גס מוסיפים את שער הרכיבים טועמים ומתקנים טעם.

שומרים עטוף המקרר עם ניילון נצמד כאשר הניילון צמוד לגוואקאמולי (מה שיימנע השחרה של האבוקדו).

 

 

כשעה לפני שרוצים לצלות את ההמבורגרים מוציאים מן המקרר.

מחממים היטב מחבת כבדה רצוי מברזל יצוק מוסיפים לה בערך כף משומן הבקר.

את ההמבורגרים ממליחים ומפלפלים היטב מצד אחד.

ברגע שהמחבת מוציאה עשן מניחים את ההמבורגר במחבת על הצד המתובל ומיד מתבלים גם את הצד השני.

צורבים כ3 דקות מכל צד (לרמת עשייה מדיום וול)

בזמן שההמבורגרים נצלים קולים קלות במחבת את לחמניות ההמבורגר עם מעט שמן זית לפריכות קלה.

ההרכבה:

את החלב התחתון של הלחמנייה מניחים בצלחת הגשה.

מוסיפים כפית מיונז וכפית קטשופ על הלחמניה ומורחים עליה.

מעל מסדרים חסה אייסברג.

מוסיפים כף מהגוואקאמולי.

מעל מניחים את ההמבורגר.

מעל ההמבורגר עגבניות בצל ומלפפון חמוץ ומעל את ביצת העין.

מניחים את החלק העליון של הלחמנייה ומגישים. 

וכמובן שאיך שלוחצים על הלחמניה כל החלמון נשפך על ההמבורגר ויוצר יופי של רוטב.

*** כמובן שהתוספות הן בגדר המלצה בלבד.

כל אחד מה יוסיף את מה שהוא אוהב אם זה  פטריות מוקפצות,בצל מטוגן ועוד.

***מי שאינו שומר כשרות כמובן יכול להוסיף  גבינת צ’דר או כל גבינה אחרת שאוהבים , חזה אווז ועוד.

החלמון הנוזלי הופך להיות הרוטב של ההמבורגר

מתכונים נוספים

הצ'יפס המושלם

לחמניות המבורגר

פלטת מטוגנים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *