גיוזה

גיוזה

גיוזה

לבצק:

280 גרם קמח

כפית שמן שומשום

כפית מלח

120 מ”ל מים רותחים קלות

למילוי:

3 עלי כרוב סיני קצוצים מושרה במלח וסחוט

2 גבעולי בצל ירוק קצוצים

2 פטריות שיטאקי קצוצות

1 שן שום קצוצה דק

1 ס”מ גינגר מגורר

350 גרם פרגית טחונה

1 כפית סויה

1 כפית שמן שומשום

מלח ופלפל לבן

לרוטב:

סויה

חומץ אורז

מעט צ’ילי גרוס

שום כתוש

ג’ינג’ר כתוש

ההכנה:

הכנת הבצק:

בקערה מערבבים בעזרת כף את את כל הרכיבים.

ברגע שמתחיל להתגבש בצק מעבירים למשטח עבודה מקומח קלות ולשים עד קבלת כדור.

מעבירים לקערה מכוסה למנוחה של חצי שעה.

לאחר חצי שעה לשים שוב את הבצק לישה קצרה ושוב מניחים למנוחה של חצי שעה.

בזמן זה מכינים את המלית.

לקערה מוסיפים את הבשר הכרוב והבצל הירוק הפטריות והשום והג’ינג’ר סויה ושמן שומשום מלח ופלפל לבן מערבבים היטב לתערובת אחידה.

את בצק הגיוזה אני רידדתי בעזרת מכונת פסטה למספר 6. אפשר גם לרדד במערוך על משטח מקומח קלות לעובי דק ככל האפשר.

בעזרת רינג יוצרים עיגולים.

 

גיוזה לפני הסגירה

גיוזה מוכנה

המילוי והסגירה:

באמצע עיגול הבצק מניחים את המלית מרטיבים את הקצוות בעזרת היד ומדביקים את מרכז הגיוזה.

לסגירה עושים קיפולים מהאמצע של צד אחד של הבצק מסיימים צד אחד ועוברים לצד השני וככה נוצרת הדוגמא.

 

הבישול

במחבת עם תחתית לא נדבקת מוסיפים כף שמן ומטגנים את הגיוזות עד שהתחתית שחומה.

מוסיפים 60 מ”ל מים רותחים מכסים ומאדים את הגיוזה ל5 דקות מוסיפים מעל כפית שמן שומשום מכסים לעוד 2-3 דקות. מכבים

להכנת הרוטב מערבבים יחד את כל חומרי הרוטב וטועמים.

מגישים על צלחת הגשה כאשר הרוטב בקערה קטנה במרכז והגיוזות מסביבו

גיוזה 4

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *