חצ’פורי

חצ'פורי

חצ’פורי (ל2 יח’)

רכיבים:

500 גרם קמח לחם או קמח ייעודי לפיצה

300 מ”ל מים

כף שמרים יבשים

40 מ”ל שמן

1 כף מלח

למילוי:

150 גרם גבינת סולוגוני קצוצה או מגוררת

100 גרם גבינה בולגרית מגורר

100 גרם עמק מגורר

2 ביצים

ההכנה:

את כל רכיבים הבצק למעט המלח והשמן מעבירים למיקסר עם וו לישה מפעילים על מהירות נמוכה ולשים עד לקבלת בצק אחיד מכבים. מוסיפים את המלח והשמן ומפעילים שוב.

לשים עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.

מעבירים לקערה משומנת קלות עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים כ45 לערך להכפלת נפח.

מחממים תנור ל200 מעלות (למי שיש אבן שמוט מומלץ בחום)

לאחר התפיחה מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומחלקים לשני חלקים שווים.

מכל חלק יוצרים כדור ואת קצוותיו לוחצים בתחתית הכדור בעזרת לחיצה מעבירים לתבנית מקומחת קלות את שני הכדורים למנוחה של עוד 20 דקות.

למילוי מערבבים יחד את כל סוגי הגבינות.

לוקחים כדור למשטח עבודה מקומח קלות ובעזרת מערוך מרדדים לצורה אובלית.

מפזרים מעט מהמילוי בקצוות הבצק ומגלגלים כל צד ויוצרים מעין צורה של סירה.

חשוב את הקצוות לאחר הגלגלות ללחוץ היטב על מנת שהצורה תישמר באפייה.

במרכז מפזרים כמחצית מתערובת הגבינות.

כך עושים עם הכדור השני גם.

משמנים קלות בשמן זית את דפנות החצ’פורי.

מכניסים לתנור , למי שיש אבן שמוט ישירות על האבן למי שאין על תבנית מרופדת נייר אפייה.

אופים בערך 10-12 דקות עד שהחצ’פורי מתחיל להשחים והגבינות נמסות.

מוציאים מהתנור במרכז החצ’פורי שוברים ביצה ומכניסים בזהירות לתנור לעוד 3 דקות אפייה.

מוציאים ומגישים לאחר צינון קל.

אפשר לקרוע את דפנות החצ’פורי וממש לטבול אותן בביצה ותערובת הגבינות.

מתכונים נוספים לשבועות

בניצה תרד ופטה

חציל שרוף בגריל עם גבינה בולגרית ושמן פטרוזיליה

תפוא ממולא ומוקרם וסלט ירקות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *