קערת טורטייה פריכה ממולאת פטריות מוקרמות

קערת טורטייה

קערת טורטייה פריכה ממולאת פטריות מוקרמות

רכיבים

1 טורטייה

סלסלת פטריות חצויות

1 כף שמן זית

1 כף חמאה + 1 כף חמאה מומסת למריחה על הטורטיה

1 שן שום קטושה

חצי מיכל שמנת מתוקה

50 גרם גבינה צהובה מגוררת.

 

 

ההכנה:

מחממים תנור ל200 מעלות

על הטורטיה מורחים את החמאה המומסת משני הצדדים.

מרפדים תבנית בנייר אפייה על התבנית מניחים רינג ומעליו את הטורטייה (ככה נוצרת הצורה של הקערה).

מכניסים לתנור לכ10 (זהירות שלא יישרף)

בזמן הזה מכינים את הפטריות.

במחבת על להבה גבוהה ממיסים את החמאה וכף שמן הזית מוסיפים את הפטריות ומקרמלים אותן כ 5 דקות תוך ערבוב מתמיד שלא יישרפו. מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים עד שהשמנת מסמיכה ונתפסת על הפטריות.

מכבים טועמים ומתבלים המלח ופלפל.

לאחר 10 דקות וכאשר הטורטייה מושחמת מוציאים מהתנור ובזהירות הופכים את הטורטייה ומחזירים לתנור לעוד 2 דקות (על מנת שהחלק הפנימי יהיה שחום גם כן).

 

ההרכבה:

מעבירים את הפטריות לקערת הטורטיה.

את הגבינה המגוררת מפזרים מעל.

בעזרת ברנר שורפים ומקרימים את הגבינה (אם הטורטייה נשרפת מעט זה בסדר גמור)

 

*** להקרמה השתמשתי בברנר לתת אפקט שרוף למי שאין ניתן בתנור לדקה על מצב גריל 200 מעלות

 

 

מתכוני נוספים

בורקס עלים עם פטה וטבורג

סלט יווני

Mac & Cheese

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *