קציצות בקר בתוספת אורז ואטריות מטוגנות

קציצות בקר בתוספת אורז ואטריות מטוגנות

רכיבים:

לקציצות:

700 גרם טחון

1 בצל מגורר

1 תפו”א מגורר

2 פרוסות לחם מושרות במים 10 דקות וסחוטות

3 כפות פירורי לחם (אפשר במקום עוד פרוסת לחם)

ביצה

2 כפות שמן זית

פפריקה מתוקה מלח ופלפל

לאורז:

2 כוסות אורז בסמטי שטוף

1 כוס אטריות

5 כפות שמן

4 כוסות ציר עוף או מים רותחים

מלח לטעם

לרוטב:

1 בצל קצוץ דק

3 כפות שמן

1 כוס אפונה קפואה

1 צנצנת מחית עגבניות

כוס מים

1 כף סוכר

2 כפות פפריקה מתוקה

מלח ופלפל

ההכנה:

מערבבים את כל רכיבי הקציצות לתערובת אחידה.

מטגנים קציצה אחת קטנה לראות שהטעמים נכונים ואם יש צורך מתקנים תיבול.

יוצרים כדורים בגודל הרצוי (בעזרת ידיים רטובות).

מניחים במגש עטוף ומקררים כחצי שעה – 45 דקות

להכנת הרוטב לקוחים סיר רחב (סוטז’) מוסיפים את השמן מחממים היטב ומוסיפים את הבצל מאדים כ 5 דקות לאחר 5 דקות מוסיפים את הפפריקה המתוקה ומאדים עוד כחצי דקה מוסיפים את האפונה מאדים עוד כ 3 דקות ומוסיפים את צנצנת מחית העגבניות וכן את את כוס המים וכף הסוכר.

מביאים לרתיחה מנמיכים ומבשלים עוד 20 דקות.

לאחר 20 דקות טועמים מתבלים במלח ופלפל.

מוסיפים את הקציצות מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומבשלים עוד כ 40 דקות.

 

הכנת האורז:

בסיר עם תחתית לא נדבקת מוסיפים שמן ומחממים על להבה גבוהה מוסיפים את האטריות ומטגנים את האטריות עד שהן חומות.

מוסיפים את האורז ומטגנים עוד כדקה שתיים עד שמחזיקים גרגר אורז בין שתי אצבעות ותוך פחות משנייה לא ניתן להחזיק אותו (חם מדי).

מוסיפים את הציר  / המים הרותחים ומתבלים במלח  (חשוב לטעום את המים ולראות שיש מספיק מלח)

מכסים, מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים עוד כ20 דקות.

לאחר 20 דקות מכבים ובעזרת מזלג מערבבים את האורז.

 

מגישים את האורז על צלחת ומעליו מספר קציצות

 

 

 

מתכונים נוספים

גיבץ' ירקות עם קוביות פרגית מוקפצות

הצ'יפס המושלם

בטטה ושום שלם צלויים בסילאן ושמן זית

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *