בורקס תורכי

בורקס תורכי

רכיבים:


לבצק
500 גרם קמח
300 מל מים
כפית גדושה מלח
כפית סוכר חום
כף חומץ
כף טחינה
כף שמן זית

למילוי
200 גרם בולגרית מעודנת
500 גרם גבינת חמד/תבור/טבורג
1 ביצה
כף שמן זית 
פלפל שחור גרוס

ביצה טרופה עם מעט מים
שומשום לפיזור

הכנת הבצק: 
במיקסר עם וו לישה לשים את כל רכיבי הבצק פרט לשמן וטחינה ולשים לבצק אחיד כ10 דקות עוצרים את המיקסר ונותנים לבצק לנוח 15 דקות לאחר 15 דקות מוסיפים את השמן והטחינה ולשים לקבלת בצק אחיד עוטפים בשמן ומעבירים לקערה עטופה לשעה.
אחרי שעה מחלקים ל8 כדורים בערך 100 גרם לכדור כל כדור עוטפים בקצת שמן ומניחים למנוחה של 4 שעות בתבנית עטופה 
להכנת המלית מערבבים את כל החומרים יחד

פתיחת הבצק והמילוי
כל כדור בצק מרדדים או פותחים בידיים בעזרת שמן לעלה דק מאוד בצורת מלבן בצד אחד מניחים את המילוי בשורה ישרה ומגלגלים לגליל את הגליל מגלגלים משני הצדדים ליצירת סוג של שבלול
כך עושים עם כדורי הבצק
מורחים ביצה טרופה ומפזרים שומשום
אופים בתנור שחומם מראש לבערך 45 דקות כאשר רבע שעה ראשונה בתחתית התנור ומחצית השעה שנותרה במרכז התנור

 

מתכונים נוספים

מאק אנד צ'יז ברוקולי וכרובית

טרוטליני מסקרפונה וסלמון מעושן ברוטב שמנת ויין לבן עם אספרגוס ונתחי סלמון מעושן

טליאטלה ביתי ברוטב שמנת פטריות

חציל שרוף בגריל עם גבינה בולגרית ושמן פטרוזיליה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *