מאק אנד צ’יז ברוקולי וכרובית

מאק אנד צי'ז

רכיבים

1 חבילת פסטה (פנה מקרוני זיטי פרפלה מה שרוצים)

400 גרם פרחי כרובית קפואה

400 גרם פרחי ברוקולי קפוא

*** אפשר גם טרי זמן הבישול ישתנה

3 כפות גדושות קמח

50 גרם חמאה

1 שמנת מתוקה

500 מ”ל חלב

250 גרם צ’דר אדומה מגוררת

150 גרם כדורי בייבי מוצרלה טריים

3 כפות פרמז’ן מגורר

חצי כוס ממי הבישול של הפסטה והירקות

*** מתאים לגדול של תבנית אלומיניום בינונית עם דפנות גבוהים

ההכנה

בסיר גדול מוסיפים הרבה מים (5 ליטר) ומביאים לרתיחה.

בזמן הזה מתחילים עם הבשמל.

בסיר ממיסים את החמאה ומוסיפים את הקמח. מערבבים ומבשלים כ 2 דקות, מתחילים להוסיף את השמנת והחלב לאט לאט כל פעם מוסיפים 100 מ”ל נוזל וטורפים עם בלילת הקמח עד שהתערובת אחידה ואז שוב מוסיפים 100 מ”ל עד שהוכנסו כל הנוזלים (השמנת והחלב) ממשיכים לטרוף תוך בישול על להבה בינונית כ15 דקות עד שהבשמל מסמיך מוסיפים מלח ופלפל וטועמים חשוב שלבשמל לא יישאר טעם של קמח לא מבושל במידה וזה המצב מבשלים תוך טריפה עוד כמה דקות.

בשלב זה מוסיפים 200 גרם מהצ’דר לבשמל ומערבבים היטב עד להמסה מוחלטת של הגבינה.

ברגע שהמים מגיעים לרתיחה מוסיפים מלח בכמות נדיבה מביאים שוב לרתיחה ומוסיפים את הפסטה. לפי זמן הבישול שמצוין על האריזה מבשלים כאשר 5 דקות לפני סוף הבישול מוסיפים את הכרובית והברוקולי למים עם הפסטה (זה חוסך עוד הרתחה של מים ולא פוגע בבישול הפסטה).

לוקחים כחצי כוס ממי הבישול מוסיפים לבשמל ומערבבים היטב עד שהבשמל שוב במרקם אחיד.

לאחר חמש דקות בישול מסננים את הפסטה הכרובית והברוקולי ומעבירים לסיר עם הבשמל.

מערבבים היטב עד שכל התערובת אחידה.

בשלב זה חשוב לטעות ולראות אם יש צורך במלח.

מעבירים חצי מהתערובת לתבנית האלומיניום מפזרים את 100 גרם מכדורי המוצרלה ומכסים בשארית התערובת.

מעל מפזרים את יתרת הגבינות (הצ’דר הפרמז’ן וכדורי המוצרלה).

מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות בערך לחצי שעה עד שכל המאפה מוקרם מושחם ופריך.

 אני באמצע האפייה סובבתי את התבנית על מנת שהאפייה תהיה אחידה אבל כל אחד מכיר/ה את התנור שלו.

 

 

 

 

 

 

 

לרוטב העגבניות להגשה

מהבשמל שהכנו (לפני הוספת הגבינה) לוקחים 3 כפות.

מוסיפים 3 כפות מחית עגבניות (PASSATA) מערבבים מוסיפים פלפל שחור גרוס ומלח לפי טעם

 

 

 

מתכונים נוספים

חצ'פורי

פסטה קונצ'יליה ברוטב 4 גבינות

פסטה בבטה עם זוקיני חציל ועגבנייה עם נגיעת שמנת וגבינות

קלצונה מלוחה ומתוקה עם אותו הבצק

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *