קלצונה מלוחה ומתוקה עם אותו הבצק

רכיבים:

לבצק (מספיק ל2 קלצונות מלוחות גדולות ו4 מתוקות קטנות

 

500 גרם קמח פיצה איטלקי (אפשר גם קמח לחם אבל שווה להתאמץ בשביל קמח פיצה)

315 מ”ל מים

1 כף שמרים יבשים

15 גרם מלח

1 כף שמן זית + זילוף קטן לשימון הבצק

 

למילויים מלוחים

1 כך שמן זית למריחה על הקלצונות

 

מלוי 1 (מספיק לקלצונה אחת גדולה)

2 כפות גדושות ריקוטה פרסקה

2 כפות רוטב עגבניות (כל אחד מה שהוא אוהב רק חשוב שיהיה סמיך ולא נוזלי מדי)

חופן מוצרלה מגוררת (אפשר לשלב כמה סוגים מה שאוהבים)

כמה עלי בזיליקום קרועים ביד

 

מלוי 2 (מספיק לקלצונה אחת גדולה)

חצי עגבנייה קצוצה לקוביות גסות

חצי בצל קצוץ לקוביות גסות

כחופן זיתי קלמטה ללא חרצנים

3 כפות גדושות גבינת מוצרלה מגוררת

3 כפות גדושות גבינה בולגרית מפוררת

2 כפות רוטב עגבניות

ההכנה פשוטה מערבבים את כל הרכיבים יחד פרט לרוטב העגבניות

 

למילויים המתוקים

1 כף חמאה מומסת למריחה על הקלצונות

 

מלוי 1 (מספיק ל2 קלצונות קטנות)

4 כפות גדושות ריקוטה פרסקה

גרידה מלימון 1

3 כפות אבקת סוכר

חצי כפית תמצית ווניל איכותית

מערבבים יחד את כל הרכיבים

מלוי 2 (מספיק ל2 קלצונות קטנות)

2 כפות גדושות ריקוטה פרסקה

2 כפות גדושות ממרח נוטלה.

 

**** להכין קערה עמוק עם קמח לקימוח הבצקים לפני הפתיחה.

 

ההכנה:

מי שרוצה טיפה להתחכם יכול להתחיל את הבצק כמה שעות מראש  כאשר מערבבים 100 גרם קמח עם 100 מ”ל מים וטיפונת של שמרים יבשי ממש גרם אחד מערבבים היטב עוטפים במגבת ומניחים על השישי לכמה שעות טובות (מ5 ועד 12 שעות). זה מוסיף טעמים ומרקם לבצק זה לא חובה ואפשר לוותר על זה

*** כמובן שאת הכמות מורידים מהמכון הראשי ז”א נשאר להוסיף 400 גרם קמח ו215 מ”ל מים לשלב הבא ואת שאר החומרים כמובן

 

מי שהכין מראש בצק ראשוני (כרגע נראה עם הרבה בועות מעליו) מעביר אותו לקערת מיקסר עם וו לישה ומוסיף את שאר החומרים למעט המלח ושמן הזית. מי שלא מכניס את כל החומרים למעט המלח ושמן הזית.

לשים במהירות נמוכה כ 5 דקות עד שמתקבל בצק אחיד אך לא חלק מוסיפים את המלח ושמן הזית ולשים עוד כ3 דקות עד לקבלת בצק חלק.

מעבירים לקערה משומנת קלות ועוטפים בניילון נצמד עד להכפלת הנפח.

לאחר הכפלת הנפח על משטח עבודה מקומח קלות מחלקים את הבצק לחצי.

חצי אחד מחלקים ל2 כדורים (כ200 גרם כל כדור) וחצי שני ל4 גדורים (100 גרם כל כדור)

מעבירים למשטח מקומח קלות ומכסים במגבת לחצי שעה.

בזמן הזה מדליקים את התנור ל220 מעלות (למי שיש אבן שמוט מומלץ להשתמש)

 

לאחר המנוחה מתחילים עם הבצק לקלצונות המלוחות.

לוקחים כדור בצק טובלים אותו משני הכיוונים בקמחה ומתחילים בעזרת הידיים לפתוח אותו לעיגול דק אך לא מדי שלא ייקרע.

מילוי ראשון:

מורחים את הרוטב העגבניות על חצי מהבצק מעליו את הריקוטה ומעלים מפזרים את גבינת המוצרלה ועלי הבזיליקום.

מקפלים מעל המילוי ומהדקים היטב (מי שרוצה יכול למרוח מעט מים על הקצה על מנת שיידבק טוב יותר). ניתן גם ליצור מעין דוגמא בסגירה.

מילוי שני:

מורחים מרוטב העגבניות ומעל את כל תערובת הגבינות והירקות. מקפלים באופן דומה לקלצונה הראשונה.

מכניסים את שתי הקלצונות לתנור או על אבן השמוט או בתחתית התנור ואופים כ5-7 דקות תלוי בתנור שמתחיל להשחים מלמעלה מוציאים מורחים על הקלצונות שת שמן הזית ומחזירים לתנור לעוד 2 דקות.

מוציאים מצננים כ3 דקות (אחרת הר געש מתחבא בפנים).

חותכים כל קלצונה ל3 -4 מנות ומעבירים לכלי הגשה.

הקלצונות המתוקות.

פותחים באותו האופן

המילוי הראשון פשוט מורחים על חצי מהקלצונה את תערובת הגבינה וגרידת הלימון . המילוי השני מורחים את הגבינה על מחצית הקלצונה ומעל את הנוטלה.

אופים באותו האופן וגם כאן מוציאים במתחיל להשחים ומורחים בחמאה המומסת ומחזירים לעוד 1 שתיים.

מוציאים מצננים קלות חוצים בזהירות כל קלצונה ל2 ומפזרים אבקת סוכר ומגישים.

מתכונים נוספים

עוגת ביסקוויטים

כנאפה

ביצת הפתעה לוטוס עם קרם גבינה

קינוח דגני אוריאו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *