כנאפה

כנאפה

רכיבים:

המתכון מתאים למחבת 26/28 ס”מ

250 גרם שערות כנאפה מופשרות

200 גרם חמאה רכה איכותית (מי שמסיג סמנה מה טוב)

250 גרם גבינת עזים מתוקה (מי שלא מצליח להשיג שילוב של פרומעז עם ריקוטה יעשה את העבודה)

2 כפות אבקת סוכר

50 גרם פיסטוקים קלויים וטחונים

לסירופ הסוכר

1 כוס מים

כוס ורבע סוכר

רבע לימון

1 כף דבש

1 כפית מי זהר

 

ההכנה:

מתחילים עם הסירופ

את המים והסוכר שמים בקלחת מביאים לרתיחה מנמיכים ומבשלים על להבה נמוכה עוד 10 דקות הסירופ צריך להסמיך מעט.

סוגרים את האש מוסיפים סחיטה של רבע לימון דבש ומי זהר ושמים בצד.

לכנאפה.

לוקחים את אטריות הכנאפה ובעזרת הידיים קורעים אותן לרצועות דקות יותר על מנת לאוורר אותן.

ממיסים חצי מהחמאה ומוסיפים לשערות הכנאפה ומערבבים היטב.

את גבינת העזים מפוררים או אם משתמשים בפרומעז וריקוטה מערבבים היטב לתערובת אחידה מוסיפים 2 כפות אבקת סוכר (המטרה טיפה להמתיק את הגבינות ולא יותר מזה)

לוקחים מחבת ומשמנים אותה היטב בכ70 גרם מהחמאה שנותרה מפזרים על תחתית המחבת כמחצית מאטריות הכנאפה בצורה אחידה.

מפזרים מעל את תערובת הגבינה בצורה אחידה חשוב להשאיר שוליים של ס”מ ללא הגבינה.

מעל הגבינה מסדרים את החצי השני של האטריות ואת השוליים סוגרים היטב.

מניחים את המחבת על להבה בינונית ומטגנים כאשר כל דקה שתיים בעזרת מרית בודקים אם התחתית שחומה ויפה.

לאחר בערך 8-10 דקות בעזרת צלחת הופכים לצד כאשר הכנאפה על הצלחת מוסיפים את החמא שנותרה. מחזירים את הכנאפה למחבת לעוד 5 דקות טיגון עד שגם הצד הזה שחום ויפה.

מעבירים לצלחת הגשה שופכים את הסירופ ומפזרים את הפיסטוקים הטחונים.

מגישים ואוכלים כמה שיותר מהר

מתכונים נוספים

סלט יווני

מלבי

גלקטבוריקו

בורקס תורכי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *