גחנון ביתי

ג'חנון ביתי

גחנון ביתי

כמה דגשים

1.זו לא עבודה קלה ודרושה פה מיומנות אבל בכנות עם קצת אימון כל אחד יכול ולאחר מספר ניסיונות זה נהיה קל ובאמת שהטעם לא משתווה לשום דבר קנוי שניסיתם.

2.הכנת ג’חנון מצריכה זמן מנוחה רב לבצק (לפחות 6 שעות במצטבר אז קחו בחשבון את זה שתדעו לתכנן את הזמן שלכם נכון)

** סיר ג’חנון

** פיתה להנחה בתחתית סיר הג’חנון.

** ניירות אפייה חתוכים לרבעים להפריד בין שכבות הסיר

רכיבים:

קילו קמח לחם מנופה

600 מ”ל מים

2 כפות שמן

5 כפות סוכר חום

2 כפות סילאן

1 כף מלח

שמן לעטיפת כדורי הבצק

לפתיחה הבצק

שמן (להכין כלי ובתוכו לשים שמן נניח כוס שמן אל תדאגו הרוב לא יהיה בשימוש פשוט חושב שיהיה מוכן ליד)

200 גרם חמאה רכה לקיפולים (למי שרוצה פרווה מחליף המרגרינה אבל יהיה הבדל בטעם)

ביצים כמספר הג’חנונים (לא חובה)

הכנה:

מניחים את כל חומרי הבצק למעט השמן בקערת מיקסר עם וו לישה ומפעילים על עוצמה נמוכה ונותנים לבצק לעבוד כ10 דקות.

**ניתן ללוש ביד עד קבלת בצק אחיד וחלק

לאחר 10 דקות לישה במיקסר הבצק צריך אחיד וחלק מפסיקים את פעולת המיקסר וותנים לבצק לנוח 15 דקות כאשר אנחנו מכסים את קערת המיקסר במגבת.

לאחר רבע שעה אנחנו מוסיפים כף שמן אחת (שימו לב לא את שתי הכפות) ומפעילים שוב את המיקסר ל2 דקות בערך עד לקבלת בצק רך ומבריק.

בקערה נקייה שמים את כף השמן הנותרת ומעבירים עליה את הבצק, עוטפים את הבצק בשמן היטב על מנת שלא יתייבש.

עוטפים במגבת ומניחים למנוחה של שעה לפחות אפשר גם יותר עד שעתיים.

לאחר המנוחה. הבצק יהיה רך מאוד מעבירים אותו למשטח עבודה ומחלקים לכדורים של 120 גרם (אפשר להיעזר במשקל או לחלק ל13 ח’תיכות שוות בגודלן, כמו כן אפשר לשחק עם גדול הבצק לפי גודל הג’חנון הרצוי).

לאחר שחתכנו את הבצק, מכל חתיכה יוצרים כדור באופן הבא מקפלים מהצד פנימה עד שנוצר כדור בעל דופן חלקה ואתה החלק התחתון שבו יש סדק קטן בעזרת צביטה של הבצק סוגרים ויוצרים כדור אחיד , בעזרת קערת השמן שהכנו מקודם טובלים קצת שמן על היד ועוטפים כל כדור בצק בשמן ומניחים על תבנית עם נייד אפייה (חשוב לוודא שהבצק עטוף היטב בשמן) .

את הכדורים מסדרים בתבנית עם מרווחים ביניהם וחשוב לשים את צד התפר של הכדור כלפי מטה.

עוטפים בניילון נצמד את התבנית ומעבירים למנוחה של 4 שעות לפחות ורצוי יותר (אני בד”כ נותן לכדורים לנוח 6 שעות) , ככל שהבצק ינוח יותר יהיה קל יותר לפתוח אותו.

פתיחת וקיפול הג’חנון.

לאחר המנוחה משמנים קלות משטח עבודה ומעבירים אליו את הבצק. ניתן לפתוח בעזרת מערוך או בעזרת הידיים (אני בהתחלה התחלתי עם מערוך ולאחר מכן התחלתי לפתוח אותו בעזרת הידיים התוצאה יותר טובה), במידה ופותחים עם מערוך מרדדים לעלה דק ביותר ממש בעובי דף, במידה ופותחים בידיים משמנים את הידיים בשמן ובעדינות מותחים את הבצק מכל הכיווניום לדף כמה שיותר דק .

את העלה שנוצר מורחים בחמאה בעזרת הידיים לוקחים חתיכה מהחמאה ומורחים באופן אחיד על כל הבצק.

לאחר המריחה הראשונה מקפלים את הבצק באופן הבא: שליש על שליש לוקחים צד אחד של הבצק מקפלים ל שני שליש ואת השליש הנותר מקפלים מעליהם.

שוב מורחים מעט חמאה של העלה שנוצר.

גלגול :

מגלגלים את העלה שנוצר לצורת רולדה קטנה חשוב במהלך הגלגול למתוח אותו.

ברגע שסיימנו לגלגל לוקחים שוב מעט חמאה ועוטפים את הבצק (אני מדבר על משהו כמו 15 גרם חמאה לכל ג”חנון לכל שלבי הפתיחה והגלגול).

ככה מכינים את כל הג’חנונים.

לוקחים סיר ג’חנון מניחים בתחתיתו פיתה מעליה מניחים רבע נייר אפייה ומתחילים לסדר את הג’חנונים בשכבות אחידות כאשר בין כל שכבה מפריד נייר אפייה.

מעל הג’חנונים מסדרים את הביצים אם רוצים.

מכסים את הסיר בעזרת מכסה וכן עוטפים היטב עם רדיד אלומיניום.

מעבירים לתנור שחומם ל100 מעלות לכ12 שעות.

*** אני בד”כ מכניס את הסיר ב21:00 בערב עד לארוחת הבוקר שלמחרת

מתכונים נוספים

סלט בייבי תרד ופלחי תפוז

קרפים מבצק שמרים

קינוח קדאיף ומסקרפונה עם אגס ביין אדום

פודינג בננה ב-10 דקות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *