קינוח קדאיף ומסקרפונה עם אגס ביין אדום

רכיבים:

לשערות הקדאיף

100 גרם שערות קדאיף מופרדות וחתוכות מעט בעזרת הידיים מעט

50 גרם חמאה מומסת

1 כף אבקת סוכר

 

לקרם המסקרפונה:

1 שמנת מתוקה

1 גבינת מסקרפונה

1 כפית מחית ווניל

80 גרם אבקת סוכר

 

לאגסים ביין:

כ 5 אגסים קלופים חצויים ללא הליבה

1 בקבוק יין אדום יבש

100 גרם סוכר

2 כפות דבש

1 מקל קינמון

 

ההכנה:

האגסים:

מעבירים לסיר את כל הרכיבים מביאים לרתיחה מנמיכים (חשוב לטעום במידה ולא מספיק מתוק ניתן להוסיף עוד סוכר) ומבשלים את האגסים ביין עד ריכוך מוציאים את האגסים ומצננים אותם.

את הרוטב שנשאר בסיר ממשיכים לבשל על להבה נמוכה עד שמצטמצם ומסמיך מכבים ושומרים להגשה.

את שערות הקדאיף מעבירים לקערה מוסיפים את החמאה המומסת ואבקת הסוכר ומערבבים בעזרת הידיים.

על תבנית מניחים נייר אפייה ובעזרת רינג יוצרים עיגולים משערות הקדאיף.

מכניסים לתנור שחומם ל190 מעלות ואופים משהו כמו 7-5 דקות עד הזהבה של הקדאיף (שימו לב לא לשרוף את הקדאיף)

מוציאים מהתנור ומצננים.

הקרם :

מקציפים את כל רכיבי הקרם לקרם יציב.

ההרכבה:

מניחים טבעת אחת של קדאיף מעליה מורחים קרם ומעל עוד טבעת קדאיף.

מזלפים בעזרת צנתר משונן פרח לקישוט.

להגשה

 לוקחים חצי אגס וחותכים אותו פרוסות דקות אך לא עד הסוף אלא משאירים רווח קטן.

בעזרת הידיים לוחצים בעדינות על חצי האגס ויוצרים צורת מניפה

מעבירים את הקדאיף לצלחת ההגשה ליד מניחים את האגס ומוסיפים בצד עוד כף מהרוטב ששמרנו מבישול האגסים.

מתכונים נוספים

דיטליני ברוטב שמנת פסטו

ארנצ'יני (כדורי ריזוטו ממולאים מוצרלה)

קנולי איטלקי ממולא קרם ריקוטה מסקרפונה עם תותים ושוקולד מריר

ברוסקטה עגבניות ובזיליקום

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *