קנולי איטלקי ממולא קרם ריקוטה מסקרפונה עם תותים ושוקולד מריר

רכיבים:

לבצק:

300  גרם קמח

5 כפיות סוכר

2 כפיות קקאו

1 כפית קינמון

50 גרם חמאה קרה

2 כפות חומץ

100 מ”ל יין מרסלה או יין קינוח לבן

שמן לטיגון עמוק

1 חלבון להדבקת הבצק

גלילי נירוסטה לקנולי

 

לקרם:

1 ריקוטה פרסקה

1 גבינת מסקרפונה

1 שמנת מתוקה

3 כפות אבקת סוכר

2 כפות אינסטנט פודינג

1 כף תמצית ווניל איכותית

כ-10 תותים קצוצים לקוביות קטנות

100 גרם שוקולד מריר קצוץ דק דק

 

ההכנה:

הבצק

במעבד מזון טוחנים את כל הרכיבים את לקבל כדור בצק (במידה ומתקבלים פירורים ניתן להוסיף עוד כף מהיין)

עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות (אפשר גם ללילה)

בזמן זה מכינים את הקרם:

מקציפים את כל הרכיבים יחד פרט לתותים והשוקולד.

ברגע שמגיעים לקרם יציב טועמים אם מספיק מתוק ניתן להוסיף עוד אבקת סוכר ולהקציף עוד 10 שניות.

מערביים את התותים והשוקולד בקרם ומעבירים לקירור עד ההגשה.

מחממים שמן עמוק לטמפ’ של 160-170 מעלות (בעזרת מדחום ולמי שאין מחממם על להבה בינונית גבוהה עד שמכניסים חתיכה רטנה מהבצק ויש הרבה בועות קטנות סביבו)

לאחר כשעה מתחילים לעבד את הבצק למי שיש מכונת פסטה מרדד עד מספר 5 למי שאין מרדד לבצק דק בעזרת מערוך.

קורצים עיגולים בגודל הרצוי בעזרת חותכן או כוס וטיפה בעזרת הידיים יוצרים צורה אובלית.

מניחים את גליל הנירוסטה במרכז עיגול הבצק ומגלגלים עליו את בצק הקנולי בסוף מורחים מעט מחלבון הביצה ולוחצים היטב על מנת שיידבק כמו שצריך ולא ייפתח בטיגון.

 

מכניסים את הקנולי לטיגון בערך כ4-5 גקות עד שהו פריך ושחום.

מעבירים לתבנית מרופדת נייר סופג מצננים קלות ומחלצים את גליל הנירוסטה.

אני עשיתי בכל פעם 6 קנולי ככה 3 פעמים.

 

מצננים את הקנולי (ניתן להכין מראש רק חשוב לשמור מחוץ למקרר על מנת שיישארו פריכים.)

 

ממלאים את הקנולים בקרם בעזרת שק זילוף ומגישים

 

 

 

מתכונים נוספים

עוגת קרפים עם קרם שוקולד לבן

סברינה תאנים ופטל

סברינה אישית עם קציפת שוקולד לבן

וופל בלגי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *