חלות לשבת

חלות

חלות לשבת

רכיבים:

(ל2 חלות גדולות ויפות קליעה של 6 צמות)

1 ק”ג קמח

460 מ”ל מים

100 גרם שמן (חצי כוס)

50 גרם סוכר

20 גרם שמרים יבשים (2 כפות) או שקית משרים טריים (50 גרם)

2 ביצים

20 גרם מלח (1 כף)

למריחה על חלה

1 ביצה + כף מים

שומשום / פרג לקישוט (לא חובה)

ההכנה

במיקסר עם וו לישה ומוסיפים את כל החומרים פרט למלח והשמן

לשים עד לקבלת בצק,

מוסיפים את השמן והמלח וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

עוצרים את פעולת המיקסר מכסים את הקערה ומניחים לרבע שעה.

לאחר רבע שעה מפעילים את המיקסר לעוד 10 שניות של לישה

מעבירים למשטח עבודה יוצרים כדור מהבצק עוטפים אותו קלות בשמן על מנת שלא יתייבש ומעבירים לקערה מכוסה לתפיחה עד לתפיחה של פי אחד וחצי מהנפח (לא למעבר לזה).

***זה יכול להיות 45 דקות ויכול להיות גם שעה וחצי הכל תלוי בטמפ’ ובעונת השנה

לאחר שהבצק תפח מעבירים למשטח עבודה ומוציאים את האוויר בעזרת כף היד

מחלקים את הבצק ל 12 חתיכות שוות בגודלן (אם יש משקל בבית רצוי ומומלץ להיעזר בו זה יוצא משהו כמו 140 גרם לחתיכה)

מכל חתיכה יוצרים כדור ומניחים למנוחה על משטח העבודה כאשר הם מכוסים ל10 דקות.

לאחר 10 דקות מכל כדור יוצרים רצועה חשוב שהרצועה תהיה אחידה לכל אורכה.

מכל 6 רצועות יוצרים חלה.

הקליעה:

מחלקים כל 6 רצועות ל3 ו3 כאשר בקצה אחד כולן מחוברות.

הקליעה עובדת בצורה הבאה:

את הרצועה השנייה מימין מעבירים מעל כל הרצועות שמאלה ואת הראשונה מימין מעבירים לאמצע (בין 4 הרצועות שנותרו) השלב הבא אותו דבר לכיוון השני את הרצועה השנייה משמאל מעבירים מעל כל הרצועות ימינה ואת הראשונה משמאל לאמצע בין ארבעת הרצועות שנותרו.

ככה קולעים את כל החלה בסוף התהליך יש ללחוץ מעט על הקצוות ולדחוף בעדינות מתחת לחלה על מנת לקבל צורה אחידה ויפה.

לאחר ששתי החלות קלועות מעבירים אותן לתבנית עם נייר אפייה מכסים במגבת או שקית (אני משתמש בשקית אשפה גדולה ובכך עוטף את כל התבנית.

מתפיחים כ 45-60 דקות עד להכפלת הנפח.

בזמן התפיחה מחממים תנור לחום של 220 מעלות.

כאשר החלות סיימו לתפוח

מורחים אותם עם תערובת הביצה וניתן לפזר שומשום / פרג אם רוצים.

רגע לפני שמכניסים לתנור מכניסים בתחתית התנור כלי עם מים רותחים.

מכניסים לאפייה (למיה שיש אבן שמוט יכול להניח את החלות ישירות על האבן)

אופים כ 10 דקות ב220 ולאחר מכן מורידים ל200 לעוד 15-20 דקות.

החלה מוכנה כאשר נוקשים בתחתיתה ונשמע כל חלול.

מקררים על גבי רשת.

במידה ורוצים לשמור על הטריות ניתן לעטוף בניילון נצמד לאחר הצינון שה נותן לחלה עוד יום יומיים של טריות.

*** כמובן שגם ניתן להקפיא ולהפשיר מתי שרוצים.

חלה

מתכונים נוספים

סלט תפוחים והדרים על קרפצ'יו סלק

סלט תפוא בייבי עם מיונז ושמיר

סלט תמרים וצנוניות

סלט תירס מקסיקני

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *