מלפוף (כרוב ממולא ברוטב חמצמץ)

כרוב ממולא

מלפוף (כרוב ממולא ברוטב חמצמץ)

רכיבים:

1 כרוב למילוי שהוקפא למספר שעות והופרדו עליו

למילוי

3 כוסות אורז בסמתי שבושל במים רותחים עם מלח כ 5 דקות ונשטף במים קרים

500 גרם בשר טחון

1 בצל מגורר בפומפייה

מיץ מחצי לימון

3 כפות שמן זית

לרוטב

2 ליטר ציר ירקות/עוף

מיץ מ2-3 לימונים (תלוי ברמת החמיצות שאתם אוהבים)

רבע כוס שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

ההכנה:

את כל רכיבי המילוי מערבבים לתערובת חלקה בזהירות לא למעוך את האורז

את עלי הכרוב מפרידים מהחלק הגס המרכזי ויוצרים דפים קטנים נוחים למילוי (מה שנשאר מעלי הכרוב אני ריפדתי את הסיר)

מגלגלים:

מניחים בערך אצבע מהמילוי סוגרים משני הצדדים ומגלגלים הדוק.

לוקחים סיר רחב (סוטז’) ומרפדים אותו עם עלי הכרוב העודפים. מניחים את הכרובים המגולגלים בצורה צפופה בכל הסיר. וכאשר מסיימים קומה אחת מניחים מעל את עלי הכרוב במידה ויש.

מרפדים מעל עם יתר שאריות הכרוב.

מערבבים את הציר עם מיץ הלימון ומחצית משמן הזית מתבלים במלח ופלפל טועימם ושופכים על הכרוב.

מניחים צלחת על עלי הכרוב מכסים ומביאים לרתיחה מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים עוד 40 דקות.

מכבים.

ניתן להגיש חם או קר

לפני ההגשה מוסיפים את שמן הזית שנותר ואפשר גם מעט מיץ לימון

מתכונים נוספים

סלט חומוס עם פטרוזיליה

סלט זוקיני קלוי ועגבניות שרי

סלט זוקיני בשני צבעים.

סלט גזר וצנוניות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *