מנטי

מנטי

מנטי

רכיבים:

*** חובה סיר אידוי (במבוק/מתכת)

***ניירות אפיה להניח את המנטו עליהם

לבצק

600 גרם קמח

10 גרם מלח

200 סמק מים

2 ביצים L

לבשר

500 גרם בשר טלה קצוץ בסכין לקוביות קטנות עד כמה שאפשר (חשוב מאוד לא להשתמש בבשר טחון המרקם שונה לחלוטין)

4 בצלים קצוצים לקוביות קטנות

1 כפית זרעי כמון גרוסים אפשר להחליף בכמון טחון

10 גרם מלח

פלפל שחור טחון לפי הטעם אני אוהב שמרגישים את הפלפל

להגשה

כוסברה קצוצה

שמן זית

פלפל שחור גרוס

ההכנה

הבצק:

מערבבים את כל חומרים הבצק לבצק אחיד לשים בעזרת הידיים עד שמתקבל בצק קשה ולא יפה במיוחד מניחים למנוחה עטוף כ45 דקות.

לאחר 45 דקות לשים שוב את הבצק כחצי דקה הפעם כבר מתקבל בצק מבריק ואחיד ויפה שוב מניחים למנוחה הפעם של 30 דקות.

לאח חצי שעה מחלקים את הבצק ל2 כל חצי לשים לכדור ושוב מניחים למנוחה של 30 דקות.

בינתיים מערבבים את כל חומרי המלית לתערובת אחידה ומניחים במנוחה במקרר.

הרידוד

אני משתמש במכונת פסטה ומרדד על מספר 6 במכונה.

ניתן לרדד לבצק דק גם בעזרת מערוך על משטח מקומח אך קשה יותר להגיע לעובי הרצוי אך אפשרי בהחלט ויוצא לא פחות טוב.

מחלקים את הבצק המרודד לריבועים לפי הגודל הרצוי אני עשיתי בערך 10 ס”מ על 10 אבל זה הכול עניין של טעם וכל אחד יחתוך לגודל שהוא אוהב.

במרכז כל ריבוע בצק מניחים כף נדיבה מהמילוי.

הסגירה

לוקחים שתי קצוות מנוגדים של הבצק ומעבירים אחד מתחת לשני וצובטים כך עושים עם שתי הקצוות שנותרו. לאחר מכן צובטים מכל צד את שתי בקצוות שנוצרו וזו הצורה המוכנה לפני הבישול (אידוי).

מניחים את המנטו על ניירות אפייה חתוכות לגודל של המנטו ומעבירים לסיר האידוי.

בסיר מוסיפים מים מביאים לרתיחה מניחים את הסיר האידוי מעל הסיר עם המים הרותחים ומאדים את המנטו כ-40 דקות.

להגשה מפזרים כוסברה פלפל שחור גרוס ושמן זית בנדיבות.

מתכונים נוספים

סלט חומוס עם פטרוזיליה

סלט זוקיני קלוי ועגבניות שרי

סלט זוקיני בשני צבעים.

סלט גזר וצנוניות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *