פלפלים ממולאים ברוטב עגבניות

פלפלים ממולאים ברוטב עגבניות

רכיבים:

6 פלפלים (אני השתמשתי ב2 אדומים 2 צהובים ו2 ירוקים חשוב שלא יהיו גדולים מדי ושכולם יהיו פחות או יותר באותו הגודל)

1 כוס אורז בסמתי (מושרה במים כשעה שטוף ומסונן)

1 בצל בינוני קצוץ דק

200 גרם בשר טחון

כרבע כוס פטרוזיליה קצוצה

מלח ופלפל

3 כפות שמן זית

כרבע כוס מים רותחים

לרוטב

1 כף שמן זית

2 כוסות מים

2 כוסות מחית עגבניות

1 כפית בזיליקום יבש גרוס

1 כפית תימין יבש גרוס

1 כפית סוכר

מלח ופלפל

ההכנה

את הפלפלים חותכים בחלק העליון ומרוקנים מגרעינים שומרים את החלק העליון (הוא יהיה המכסה).

המילוי

במחבת שמים את שמן הזית ומוסיפים את הבצל מאדים כ3 דקות מוסיפים את הבשר מלח ופלפל לאחר שהבשר משנה את צבעו מוסיפים את האורז מוסיפים את המים הרותחים והפטרוזיליה מערבבים מכסים מכבים את האש ומשאירים מכוסה כ20 דקות (לתת בישול חלקי לאורז)

בינתיים מכינים את הרוטב.

בסיר שמים כף שמן זית פלפל שחור ואת הבזיליקום והתימין ומטגנים כחצי דקה מוסיפים את מחית העגבניות והמים והסוכר מביאים לרתיחה ומבשלים כ5 דקות נוספות על להבה נמוכה.

ממלאים את הפלפלים במילוי ובעזרת כף בתוך כל פלפל שמים 2 כפות מהרוטב.

מכסים בכיסוי ששמרנו מקודם מעבירים לתבנית שופכים מסביב את הרוטב עוטפים ברדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות כשעה. בשלב זה ניתן לקרר ולשמור במקרר לפני ההגשה מורידים את האלומיניום ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות להשחמה קלה וחימום.

מתכונים נוספים

סלט תפוחים והדרים על קרפצ'יו סלק

סלט תפוא בייבי עם מיונז ושמיר

סלט תמרים וצנוניות

סלט תירס מקסיקני

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *