קרנץ שמרים

רכיבים:

500 גרם קמח

10 גרם שמרים יבשים

50 גרם סוכר

2 חלמונים L

100 גרם חמאה רכה בטמפ’ חדר

100 מ”ל חלב

130 מ”ל מים

קורט מלח

 

למילוי קקאו:

50 גרם חמאה מומסת

סוכר

אבקת קקאו

קישוטי שוקולד (אלו ששמים על העוגות)

*** ניתן להוסיף אגוזי מלך קצוצים

 

למילוי קינמון:

50 גרם חמאה מומסת

סוכר חום

אבקת קינמון

*** ניתן להוסיף אגוזי מלך קצוצים / צימוקים

 

ביצה טרופה וכף מים למריחה על העוגות לפני האפייה.

 

לסירופ סוכר למריחה לאחר האפייה:

חצי כוס מים עם חצי כוס סוכר וכפית תמצית ווניל מביאים לרתיחה מבשלים 5 דקות ומצננים.

 

ההכנה:

במיקסר עם וו לישה מכניסים את הקמח השמרים הסוכר החלב והמים ומפעילים על מהירות נמוכה

לאחר דקה של לישה מוסיפים את החלמונים והמלח.

ברגע שמתחיל להתגבש בצק מתחילים להוסיף את החמאה לאט ובשלבים.

ממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק אחיד וחלק ומעט דביק.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות ועוטפים בניילון נצמד להכפלת נפח (משהו כמו 45-60 דקות).

לאחר ההתפחה מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומחלקים ל3 כדורים של 300 גרם לערך.

לוקחים כדור ומרדדים אותו למלבן דק חשוב במהלך הרידוד להרים מדי פעם ולוודא שהבצק לא נדבק למשטח העבודה על מנת שיהיה קל לגלגל בהמשך במידה וצריך ניתן לקמח קלות.

לאחר שהתקבל מלבן מורחים אותו בחמאה מומסת.

במידה ומכינים קרנץ שוקולד מפזרים סוכר ואבקת קקאו. (מי שרוצה בשלב זה מוסיף אגוזים).

במידה ומכינים קרנץ קינמון מפזרים סוכר חום וקינמון. (מי שרוצה בשלב זה מוסיף אגוזים וצימוקים).

 

מגלגלים את המלבן לרולדה מהודקת עד כמה שניתן ובסוף הגלגול בעזרת צביטה סוגרים היטב את הרולדה.

חותכים לרוחב הרולדה וכל חצי מפנים עם המילוי כלפי מעלה.

מלפפים את שתי החצאים ליצירת צמה (קרנץ) ומעבירים לתבנית אינגליש ששומנה קלות.

ככה עושים עם שני כדורי הבצק הנותרים.

מכסים את העוגות המגבת או ניילון נצמד ומתפיחים כ45 דקות נוספות

בזמן זה מחממים תנור ל180 מעלות ובתחתית התנור מכניסים כלי עם מים רותחים.

לאחר ההתפחה מורחים בעדינות את תערובת הביצה על העוגות.

במידה וזה קרנץ שוקולד מפזרים קישוטי השוקולד על העוגה.

מכניסים לתנור לאפייה של 25-30 דקות בערך עד שהעוגות תופחות ומשחימות יפה.

מוציאים מהתנור ומיד מורחים את סירופי הסוכר על העוגות החמות.

מעבירים לצינון על רשת.

 

לאחר הצינון עוטפים בניילון נצמד עד ההגשה

*** העוגות מצוינות גם יום יומיים לאחר האפייה בתנאי שנעטפו כמו שצריך עם ניילון נצמד.

מתכונים נוספים

רוזלך

רוזלך

עוגת דבש ותפוחים מבושמת

מגולגלות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *