עוף שלם צלוי עם תפוחים ופירות יבשים

עוף עם תפוחים

רכיבים:

(מכינים יום מראש ולמחר זורקים בתנור)

1 עוף שלם גדול נקי ומיובש

3 תפוחי עץ גרנד סמיט קלופים וחתוכים לטבעות

4 גזרים חתוכים לקוביות גסות

12 משמשים מיובשים

12 תמרים לחים מגולענים

1 לימון חצוי

2 גבעולי רוזמרין

2 גבעולי תימין

למרינדה

חצי כוס דבש

רבע כוס שמן זית

מיץ מלימון אחד

3 גבעולי רוזמרין קצוצים

3 גבעולי תימין קצוצים

מלח ופלפל.

 

ההכנה:

את כל רכיבי המרינדה מערבבים בקערה

מכניסים את העוף ומעסים היטב במרינדה

מעבירים את העוף לכלי אחר את הלימון החצוי וגבעולי הרוזמרין והתימין מכניסים לבטן העוף

את כל הפירות והגזרים מעבירים למרינדה ומערבבים היטב.

לוקחים תבנית קטנה(שתוכל להכיל את העוף בשלמותו)

מניחים בתחתיתה את התפוחים והפירות היבשים.

מעל מניחים את העוף (כאשר החזה כלפיי מטה).

את הרוטב שנשאר שוכים על העוף.

עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ללילה.

כשעה לפני הצלייה מוציאים מהמקרר.

מכניסים לתנור שחומם ל200 מעלות כאשר בשלב הראשון הצד של החזה כלפי מטה ואחרי 40 דקות צלייה בערך כאשר כל החלק העליון של העוף פריך ויפה הופכים את העוף על הצד של החזרה ומחזירים לתנור לעוד 35-40.

*** חשוב מדי פעם בעזרת כף לשפוך על העוף מהרוטב שנוצר בתחתית.

אחרי 35 דקות  בעזרת סכין קטנה עושים דקירה קלה באזור הכרעיים של העוף במידה והנוזלים שקופים העוף מוכן.

 

מגישים את העוף כאשר פירות הן המצע שעליו מניחים את העוף.

פורסים את העוף מול האורחים בשולחן

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *