בצק פריך מלוח לקיש

בצק פריך מלוח לקיש

רכיבים (עבור 2 קישים בקוטר 26 או תבנית קיש מלבנית)

400 גרם קמח מנופה

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

2 חלמונים

1 כף מחוקה מלח

6-8 כפות מי קרח (תלוי בספיגת הבצק)

 

עוד צריך:

כ 300 גרם קטניות לא משנה איזה סוג (לאפייה העיוורת)

רדיד אלומיניום.

מעט חמאה לשימוש התבניות

 

ההכנה:

מכניסים למעבד מזון את הקמח החמאה והמלח ומפעילים עד שמתקבל מרקם פירורי דמוי חול

מוסיפים את החלמונים ו6 כפות מי קרח מפעילים את מעבד המזון עד שהפירורים מתחילים ליצור בצק אחיד (במידה ועדיין פירורית מוסיפים עוד כף מים או שתיים)

עוצרים את פעולת מעבד המזון מעבירים למשטח עבודה מקומח קלות ויוצרים בצק אחיד (חשוב ללוש את הבצק כמה שפחות).

מחלקים ל2 ועוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.

לאחר המנוחה במקרר מרדדים (בין שתי שניירות אפייה) כל בצק על משטח מקומח לעובי של חצי ס”מ בערך.

משמנים תבנית קיש ומעבירים בעזרת נייר האפייה או מערוך את הבצק לתבנית.

מהדקים היטב במידה ויש קרעים או נקודות חשופות פשוט מדביקים בעזרת חלקי הבצק העודפים שנוצרו.

לאחר שהבצק מהודק היטב בעזרת סכין מיישרים את דפנות הקיש.

מניחים על הבצק ריבוע רדיד אלומיניום כגודל התבנית ומהדקים.

מפזרים את הקטניות באופן שווה על כל הרדיד.

בשלב זה ניתן לאפות אך כדאי להכניס ל20 דקות למקרר לפני האפייה.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 ל15 דקות.

לאחר 15 דקות מורידים את הקטניות ורדיד האלומיניום ומחזירים לעוד 3 דקות אפייה לייבוש התחתית.

מוציאים מהתנור ומצננים.

בשלב זה יוצרים את המלית לקיש

 

 

מתכונים נוספים

קיש אנטי פסטי

קיש פטריות וכרישה

קיש ברוקולי וכרובית עם צ'דר

קיש סלמון מעושן ואספרגוס

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *