קרם שניט

קרם שניט.

רכיבים:

קרם פטיסייר מוכן לאחר קירור (למתכון לחץ/י כאן)  – שווה את ההשקעה

*** מי שמעדיף לוותר על קרם פטיסייר יכול להכין קרם עם כוס חלב חבילת שמנת מתוקה ואינסטנט פודינג ווניל.

1 חבילת בצק עלים על בסיס חמאה שהופשרה לילה במקרר

3 כפות סוכר.

להגשה:

סירופ שוקולד ואבקת סוכר.

 

ההכנה:

מחממים תנור ל190 מעלות.

מרפדים תבנית בנייר אפייה ועליו מניחים את הבצק (אפשר לאפות בפעמיים או להשתמש ב2 תבניות תבנית אחת לא תספיק לחבילה שלה של בצק עלים).

בעזרת מזלג מחוררים את הבצק (למנוע תפיחת יתר במהלך האפייה.

מפזרים את 3 גפות הסוכר בצורה אחידה על כל הבצק.

מניחים נייר אפייה נוסף על הבצק ועליו מניחים עוד תבנית.

מכניסים לתנור לאפייה של 20 דקות.

לאחר 20 דקות מוציאים את התבנית ואת נייר האפייה במעל הבצק ומחזירים לאפייה לעוד 20-25 דקות עד שהבצק פריך ושחום.

*** 5 דקות לפני סוף האפייה אני הופך את הבצק שיקבל גוון זהה בשני בצדדים אך זה ממש לא חובה.

מוציאים מהתנור ומצננים.

בעזרת סכין ארוכה חותכים קוביות בגודל אחיד מבצק העלים (כמובן שניתן לחתוך באיזה צורה שרוצים).

ההרכבה:

לוקחים חצי מריבועי הבצק ומניחים בתבנית עליהם מזלפים את קרם הפטיסייר. מעל מניחים עוד ריבוע של בצק עלים ומעליו מזלפים לקישוט עוד קרם פטיסייר.

שומרים במקרר עטוף עד להגשה (רצוי להכין כמה שיותר קרוב למועד ההגשה)

 

על צלחת הגשה בעזרת סירופ שוקולד יוצרים צורת ספירלה ובעזרת קיסם או שיפוד עץ עושים קווים מהמרכז כלפי חוץ ובכך נוצרת הצורה.

מפזרים מעל מעט אבקת סוכר ומגישים.

מתכונים נוספים

עוגת קרפים עם קרם שוקולד לבן

סברינה תאנים ופטל

סברינה אישית עם קציפת שוקולד לבן

וופל בלגי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *