עוגת קרפים עם קרם שוקולד לבן

עוגת קרפים

רכיבים:

לכ-25 קרפים

6 ביצים

750 מ”ל חלב / חלב שקדים

100 גרם חמאה מומסת / מחמאה

250 גרם קמח

50 גרם קקאו

100 גרם סוכר

תמצית ווניל אמיתי

10 גרם חמאה/מחמאה לשימון ראשוני של המחבת

 

לקרם שוקולד לבן

לשלב 1

1 שמנת מתוקה/פרווה

300 גרם שוקולד לבן/ פרווה

לשלב 2

2 שמנת מתוק/ פרווהה

2 כוסות חלב

1 אינסטנט פודינג

200 גרם גבינת שמנת 30 %  / במידה ופרווה עוד שמנת פרווה אחת

 

לרוטב התותים

כ10 תותים טריים או קפואים

1 כפית מיץ לימון

2 כפות סוכר

2 כפות מים

1 כפית קורנפלור

 

ההכנה :

יום לפני מתחילים עם קרם השוקולד הלבן את השוקולד הלבן קוציים לחתיכות קטנות ומעבירים לכלי חסין חום.

מרתיחים את השמנת ושופכים על השוקולד הלבן ממתינים 2 דקות ואז מערבבים היטב עד שכל השוקולד הלבן נמס ומתקבל נוזל סמיך ואחיד מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה(מי שרוצה באותו היום ניתן לקרר כ 4 שעות או שעה במקפיא).

הקרפים :

מנפים יחד את כל החומרים היבשים פרט לסוכר לקערה 

בקערה אחרת טורפים את הביצים הסוכר תמצית הווניל והחמאה המומסת .

מאחדים תוך טריפה מתמדת את שתי התערובות  עד שמתקבל תערובת אחידה ללא גושים( מי שממש רוצה להחמיר מעביר את התערובת דרך מסננת).

מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

לוקחים מחבת עם תחתית לא נדבקת (אני השתמשתי במחבת 24 אך אפשר אם איזה קוטר שרוצים במוכן שזה ישפיע על כמות הקרפים שנקבל בסופו של דבר).

משמנים ממש קלות את המחבת ומחממים על להבה בינונית. לוקחים כשליש כוס מבלילת הקרפים ושופכים למחבת(מי שמשנה את גודל המחבת לשנות בבקשה גם את כמות התערובת בהתאם פעם אחת מנסים את כהמות ולאחר מכן יודעים מה הכמות המתאימה).

מחכים עד שהקרפ יבש בצד העליון שלו ובזהירות מהצדדים מרימים אותו בעדינות והופכים יש על משטח עבודה או צלחת (אין צורך להפוך אותו במחבת המטרה לייבש את הצד העליון ולא מעבר לזה.

ככה מכינים את כל הקרפים ועורמים אותם בערימה אחת עד השימוש.

 

הכנת הקרם שלב ב’

בקערת מיקסר עם מקציץ מכניסים את תערובת השוקולד הלבן משלב א’ ואת כל הרכיבים של שלב ב’ ומקציפים עד לקבלת קרם יציב ואחיד.

*** בשלב זה אני ממליץ לטעום את הקרם ולראות אם הוא מספיק מתוק עבורכם במידה ולא ניתן להוסיף אבקת סוכר ולהקציף לעוד מספר שניות לאיחוד.

מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לרבע שעה להתייצבות.

 

בינתיים מכינים את רוטב התותים

במחבת שמים את התותים הסוכר ומיץ הלימון. במידה וזה תותים טריים ההליך הרבה יותר קצר במידה והתותים קפואים הבישול לוקח עוד מספר דקות.

מבשלים את שהתותים רכים (ניתן כמובן גם להחליף עם פירות יער) ושיש כמות יפה של נוזל במחבת

מערבבים את כפית הקורנפלור עם שתי כפות מים ומוסיפים לתותים תוך פחות מ5 שניות הרוטב יסמיך. מכבים ומצננים.

 

ההרכבה:

לוקחים תבנית קפיצית עם קוטר יותר רחב מקוטב הקרפים.

מניחים קרפ ראשון ומורחים עליו שכב דקה של הקרם. ככה עושים עם כל הקרפים.

ברגע שמסיימים להרכיב את כל הקרפים מורחים מסביב לעודה את כל הקרם שנשאר ובעזרת מרית מיישרים עד כמה שניתן (מי שרוצה כמובן יכול להשאיר מראה פחות מסודר לעוגה הכול עניין של טעם).

מעבירים לקירור ולהתייצבות של שעה לפחות.

לפני ההגשה שמים במרכז העוגה את רוטב התותים.

בתיאבון

 

 

 

 

 

מתכונים נוספים

פלטת אנטיפסטי

קערת טורטייה פריכה ממולאת פטריות מוקרמות

ספוליאטלה

עוגת ריקוטה וסולת כפרית בניחוח לימוני

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *