עוגת שמרים במילוי גבינה/גביניות

שמרים גבינה

עוגת שמרים במילוי גבינה/גביניות (מספיק לעוגה אחת ו16 יח’ גביניות)

רכיבים:

לבצק:

500 גרם קמח

100 מ”ל חלב

130 מ”ל מים

50 גרם סוכר

10 גרם שמרים יבשים (1 כף)

2 חלמונים L

100 גרם חמאה רכה מאוד

קורט מלח

גרידה מחצי לימון

כפית תמצית ווניל אמיתית

למילוי:

1 גביע ריקוטה

200 גרם גבינת טבורג

חצי גביע גבינה 9 %

1 אינסטנט פודינג ווניל

כ50 גרם אבקת סוכר (תלוי כמה מתוק אתם אוהבים)

2 חלמונים L

1 כף תמצית ווניל אמיתית

לסירופ סוכר:

1 כוס סוכר

1 כוס מים

למריחה על העוגות :

1 ביצה טרופה + כף חלב

ההכנה:

מתחילים עם הבצק.

לקערת מיקסר מוסיפים את הקמח המים החלב החלמונים הסוכר והשמרים.

מפעילים על מהירות נמוכה ולשים עם וו לישה עד לקבלת בצק אחיד (כ5 דקות בערך).

את תמצית הווניל המלח וגרידת הלימון מערבבים עם החמאה הרכה מתחילים להוסיף לבצק את תערובת החמאה כפית אחרי כפית ולשים עד שמתקבל בצק אחיד חלק ומעט דביק.

מעבירים לקערה משומנת קלות ועוטפים בניילון נצמד.

מתפיחים כ45-60 דקות עד להכפלת נפח.

בזמן הזה מכינים את המילוי והסירופ.

מוסיפים לקלחת את המים והסוכר מביאים לרתיחה מנמיכים ומבשלים עוד 5 דקות מכבים ומצננים.

*** ניתן בשלב זה להוסיף סחיטה של לימון למי שאוהב.

המילוי:

את כל רכיבי המילוי למעט החלמון טורפים היטב לתערובת חלקה.

טועמים רואים שרמת הסוכר מתאימה (יש לקחת בחשבון שגם סירופ הסוכר מוסיף מתיקות)

מוסיפים את החלמונים ומערבבים לתערובת חלקה.

עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד לשימוש.

לאחר שהבצק סיים לתפוח מעבירים למשטח עבודה מקומח קלות ומחלקים ל2.

לוקחים חצי אחד ומרדדים למלבן דק(יש להוסיף מעט קמח מדי פעם על מנת שלא יידבק).

מורחים את המילוי על כל המלבן למעט 1 ס”מ מהצד הרחב הרחוב מאיתנו (על מנת לאפשר סגירה של הרולדה).

מגלגלים לרולדה.

מעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה ובעזרת מספריים גוזרים כמעט עד הסוף ויוצרים חתכים לאורך הרולדה.

כל חתך מסדרים אחד מצד ימין והשני מצד שמאל.

מכסים במגבת לחה ומתפיחים עוד 30 דקות.

את החצי השני מרדדים למלבן זהה והפעם חותכים לריבועים באורך 10/10 לערך.

במרכז כל ריבוע מניחים מהמילוי.

לוקחים שתי קצוות ומהדקים מעל המילוי היטב.

מעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה להתפחה של 30 דקות גם כן.

מחממים תנור ל180 מעלות.

לאחר ההתפחה מורחים בעדינות על העוגה והגביניות את תערובת הביצה ומכניסים לאפייה של בערך 18 דקות לגביניות ו30 דקות לעוגה עד שהן מושחמות.

מוציאים מהתנור ומורחים מיד בסירופ שהכנו.

מצננים ומגישים

מתכונים נוספים

עוגת קרפים עם קרם שוקולד לבן

סברינה תאנים ופטל

סברינה אישית עם קציפת שוקולד לבן

וופל בלגי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *