לחמניות דגנים

לחמניות

לחמניות דגנים

רכיבים:

300 גרם קמח לחם

150 גרם קמח שיפון מלא
150 גרם קמח דגנים
450 מל מים
7 גרם שמרים טריים
14 גרם מלח
כפית סוכר
לציפוי הלחמניות תערובת דגנים (יש שקית של תערובת) אפשר לקנות לחוד למשל גרעיני חמניה ושיבולת שועל.

ההכנה :


את כל מרכיבי הבצק למעט הקמח והמים מעבירים לקערת מיקסר מפעילים עם וו לישה על מהירות נמוכה מתחילים להוסיף את המים רצוי לא את הכל אלא להשאיר 50 מל מים ולפי ספיגת הבצק להוסיף לאחר 2 דקות לישה מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד חלק וקצת דביק במידה ויבש מוסיפים קצת מים
מעבירים לקערה משומנת קלות עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה (עד הכפלת נפח)
לאחר שעה מעבירים למשטח עבודה מקומח קלות ומחלקים לבערך 20 כדורים (50 גרם ללחמניה בערך)
למי שיש משקל אז רצוי לשקול שהלחמניות יהיו בגודל אחיד .
יוצרים כדורים ע”י קיפול של הבצק לאמצע הכדור וצביטה קלה לסגירת כדור הבצק מעבירים לבנית עם נייר אפייה ומכסים בניילון נצמד לתפיחה של 45 דקות
בינתיים מחממים תנור ל200 מעלות (רצוי לאפות על אבן שמוט למי שיש ובמקרה הזה מעבירים את הלחמניות עם נייר האפייה ישירות על האבן)
לאחר התפיחה מורחים את הלחמניות בעדינות בעזרת מברשת או ספריי מים ומפזרים את תערובת הדגנים.
מכניסים בתחתית התנור כלי עם מים רותחים
אופים בערך 10-12 דקות תלוי בתנור. 
על מנת לדעת שהן מוכנות מוציאים אחת ונותנים נקישות קלות בתחתית הלחמנייה במידה ונשמע צליל חלול הן מוכנות.
מניחים על רשת לקירור ובתיאבון.

מתכונים נוספים

קולסלאו

קולסלאו אסיאתי בשני צבעים

פרוסות חציל מטוגן עם טחינה ופסטו כוסברה וסלט עגבניות חריף

פטריות מוקפצות בתחמיץ עם בצל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *