Mac & Cheese

Mac & Cheese

 

רכיבים:

1 חבילת פסטה (פנה , פוסילי , קאואטאפי , מקרוני )

400 גרם גבינות מגוררות (אפשר כל סוג שאוהבים אני השתמשתי ב150 עמק 100 קצ’קבל 100 צ’דר ו50 גרם גרנה פדנו).

3 כפות פירורי לחם

1 כפית חרדל דיז’ון

50 גרם חמאה

3 כפות קמח

חצי ליטר חלב

חצי כפית אגוז מוסקט

מלח ופלפל שחור גרוס

 

ההכנה

מרתיחים סיר עם הרבה מים (לפחות 4 ליטר)

מביאים לרתיחה מוסיפים כף מלח מביאים שוב לרתיחה ומוסיפים את הפסטה נותנים ערבוב על מנת שהפסטה לא תידבק ומתחילים להכין את הרוטב

 

בסיר ממיסים חמאה ומוסיפים את הקמח מערבבים כדקה עד שהקמח משחים ממש קלות ומוסיפים את החלב , טורפים את התערובת על להבה בינונית עד שהרוטב מתחיל להסמיך ברגע שמגיע לרתיחה ראשונה מוסיפים את החרדל מנמיכים מבשלים עוד 3 דקות ומכבים. מוסיפים כ300 גרם מתערובת הגבינות (100 גרם שומרים להקרמה מעל).

מערבבים היטב עד שגל הגבינות נמסות לחלוטין.

מסננים את הפסטה ומעבירים אותה ישירות לרוטב.

מערבבים היטב

מעבירים לתבנית אפייה בגודל בינוני.

משטחים את התערובת בצורה אחידה על התבנית.

מעל מפזרים את פירורי הלחם ו100 גרם תערובת הגבינות שנותרה.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות למשהו כמו 25-30 דקות עד השחמה והקרמה יפה

מתכונים נוספים

פלטת אנטיפסטי

קערת טורטייה פריכה ממולאת פטריות מוקרמות

ספוליאטלה

עוגת ריקוטה וסולת כפרית בניחוח לימוני

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *