ספרינג רול בסגנון ויאטנמי

ספרינג רול בסגנון ויאטנמי (לא הקלאסי עם שינוי קטן שלי)

המלית של הרול היא לא קלאסית אלא יותר כיוונתי לטעם שלי עם נגיעות ויאטנמיות

רכיבים:

300 פרגית צלויה קצוצה לרצועות (על מחבת עם מעט שמן תיבול בסיסי של מלח ופלפל שחור)

*** מי שרוצה צמחוני מוותר על הפרגית ניתן גם להחליף בדג נא או דג צלוי אפשר לשחק עם זה

מעט עלי נענע קצוצה

רבע צרור כוסברה קצוצה

אבוקדו פרוס לרצועות

טבעות צ’ילי

מלפפון קצוץ דק

גזר קצוץ דק

2 כפות מיונז

1 כף מיץ ליים

1 כף רוטב סריראצ’ה.

מלח ופלפל לפי הטעם

דפי אורז

רוטב להגשה

2 כפות רוטב דגים

מיץ מחצי ליים סחוט

צ’יל כתוש (לפי הטעם

1 שן שום כתושה

1 כפית סוכר

חמוצים להגשה

רבע כרוב קצוץ לרצועות דקות

1 גזר מגורר

1 כף מלח

1 כפית סוכר

1 כפית רוטב דגים

חצי מיץ ליים

ההכנה:

את כל רכיבי המלית למעט הצ’ילי והאבוקדו מערבבים בקערה טועמים ומתבלים לפי הטעם.

הגלגול.

מניחים על משטח העבודה מגבת יבשה.

מכינים קערה בגודל דפי האורז עם מים פושרים.

טובלים דף אורז במים הפושרים עד שהם הופכים מעט גמישים (לא להשרות יותר מדי לא ניתן יהיה לעבוד איתם).

מניחים את דף האורז על המגבת.

מניחים מן המלית בחלק הקרוב אלינו (אם 2 ס”מ מרחק מהקצה).

מקפלים משני הצדדים ואז מגלגלים גלגול אחד.

מניחים טבעת צ’ילי אחת ועליה רצועת אבוקדו אחת. ומסיימים את הגלגול (המטרה היא שיראו יפה את האבוקדו והצ’ילי בזמן ההגשה.

את כל רכיבי הרוטב מערבבים יחד וטועמים.

החמוצים:

משרים את הגזר והכרוב במלח כחצי שעה לאחר חצי שעה סוחטים אותם היטב.

 מוסיפים את יתר הרכיבים (שימו לב שהם הושרו בכף המלח ואין צורך במלח נוסף).

טועמים.

כל ספרינג רול חוצים לשניים ומעבירים לקערת ההגשה ובמרכז מסדרים את החמוצים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *