לחמניות

לחמניות

לחמניות קצח ושומשום

375 קמח לחם

100 מים   

75 חלב 

20 מ”ל שמן

1 ביצה

2 כפות שמרים טריים + 2 כפות משפרי אפייה

1 כף סוכר + כף דבש

10 גרם מלח

קצח ושומשום לקישוט

 

לחמניות פרובנס

375 קמח לחם

100 מים   

75 חלב 

20 מ”ל  שמן זית

1 ביצה

2 כפות שמרים טריים + 2 כפות משפרי אפייה

1 כפית תערובת תבליני פרובנס (תערובת קנויה)

1 כף סוכר + כף דבש

10 גרם מלח

רוזמרין טרי לקישוט

 

 

לחמניות דגנים 

200 גרם קמח לחם

100 קמח שיפון  מלא   

100 קמח מלא או כפרי  

300 מ”ל מים       

2 כפות שמרים טריים + 2 כפות משפרי אפייה

1 כף שמן

10 גרם מלח

כף  סוכר

לקישוט תערובת דגנים וגרעינים (גרעיני חמנייה גרעיני דלעת ושיבולת שועל)

 

למריחה על הלחמניות

1 ביצה טרופה עם כף מים

 

ההכנה:

**** שימו לב שההכנה ב3 המתכונים היא זהה למעט הדגשים שאציין במהלך ההסבר.

 

לקערת מיקסר מוסיפים את הקמח (במידה ויש כמה סוגי קמחים מוסיפים הכל)

מפעילים עם וו לישה על המהירות הנמוכה.

מוסיפים את השמרים והסוכר.

מערבלים למספר שניות ומתחילים להוסיף את הנוזלים (מים/חלב/ביצה לפי המתכון) בזילוף איטי (במידה ובמתכון יש דבש מוסיפים אותו ביחד עם הנוזלים).

ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד.

מוסיפים את השמן והמלח (בשלב זה גם מוסיפים את תערובת תבליני פרובנס במידה ומכינים את הלחמניות הללו)וממשיכים ללוש עוד כ3 דקות לערך עד לקבלת בצק גמיש מבריק ומעט דביק.

משמנים קלות קערה ומעבירים את הבצק לקערה ומודאים שהוא עטוף קלות בשמן.

מתפיחים עד להכפלת הנפח (תלוי במזג האוויר בין 3/4 שעה לשעה וחצי).

לאחר ההתפחה מעבירים למשטח עבודה מקומח קלות ומחלקים את הבצק לחתיכות של 40 גרם (אני נעזר במשקל לשמור על אחידות אבל לא חובה).

מכל חתיכת בצק יוצרים כדור עגול ומשטחים אותו מעט ליצירת הצורה של הלחמנייה.

 

מעבירים את הלחמניות לתבנית מרופדת בנייד אפייה מקמחים קלות מעל הלחמניות ומכסים בשקית או ניילון ומעבירים להתפחה שנייה (כחצי שעה עד שעה נוספת).

 

מחממים תנור לטמפ של 180 (במקרה של לחמניות דגנים 200 מעלות) מעלות.

לאחר התפיחה מורחים בעדינות את הלחמניות בביצה הטרופה ולפי סוג הלחמנייה מפזרים את העיטור

(ללחמנית קצח מפזרים קצח ושומשום , לפרובנס את הרוזמרין וללחמניות הדגנים את תערובת הגרעינים ושיבולת השועל).

 

מכניסים לאפייה של בין 12-15 דקות תלוי בתנור כמובן.

הלחמנייה מוכנה כאשר היא שחומה יפה ורכה וקלה מאוד.

 

**** במידה ורוצים להקפיא מצננים את הלחמניות עד לטמפ חדר ומיד מכניסים להקפאה ובכך הטריות נשמרת

 

*** במידה ומכינים את כל הלחמניות ביחד אני ממליץ לאפות  כל פעם תבנית אחת ולא כמה תבניות במקביל.

 

 

2 thoughts on “לחמניות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *